Beleid reiskostenvergoeding
Publicatie datum: 18/02/2024

In toenemende mate zien we dat teams van DIO’30 grote afstanden moeten reizen. Dit was tot voor kort nog altijd voorbehouden aan het 1e elftal. De reden voor de grotere afstanden is de kwalitatieve groei van de vereniging. Spelen in de hoofdklasse of divisie betekent grotere reisafstanden. Ook deelt de KNVB nu sneller dan eerst jeugdteams op een hoger niveau in in andere regio’s. Daarom hebben we een beleid voor reiskostenvergoeding gemaakt.

Uitgangspunten

  • Ouders zijn nodig om (kosteloos) kinderen te vervoeren naar uitwedstrijden. Dit hoort bij ons verenigingsleven.
  • Reiskostenregeling is alleen voor interregionale afstanden.
  • We vergoeden alleen werkelijk verreden kilometers.
  • We gaan uit van een maximum aantal auto’s (4 bij een elftal). Wanneer het team echter aannemelijk maakt dat met 5 of zelfs 6 auto’s moest worden gereden, dan komen deze ook in aanmerking voor vergoeding.

De regeling

De regeling houdt in dat ouders die rijden een kilometervergoeding kunnen declareren van 20 cent per kilometer voor alle kilometers die zij meer hebben gereden dan 90, op basis van een retour (45 km heen en 45 km terug). Het startpunt van de telling is het terrein van DIO’30 en berekening vindt plaats op basis van de meest logische rit. Als basis voor de berekening wordt Google Maps aangehouden.

Declareren

De declaratie kan worden ingediend via declaratie kilometervergoeding.

Help mee de kosten zo laag mogelijk te houden

We doen een beroep op ouders om de kosten voor de vereniging zo laag mogelijk te houden. Dus rijd je bijvoorbeeld een auto van de zaak, declareer dan niets. Maak daarnaast geen misbruik van de regeling. Samen zijn we DIO’30. Het geld kunnen we maar één keer uitgeven.