Competities amateurvoetbal niet hervat
Publicatie datum: 02/04/2020

Competities amateurvoetbal niet hervat

Beste leden van DIO’30

 

Het is een heel bijzondere tijd. Gezondheid van ons allen, is op dit moment het belangrijkste item wat ons bezighoudt. De DIO familie moet het op dit moment doen zonder elkaar te ontmoeten op onze club.

De regering heeft op 31 maart 2020 besloten om alle bestaande maatregelen te verlengen tot 28 april 2020. Bestaande maatregelen die al van kracht waren tot 1 juni 2020 blijven ook van kracht.

 

De KNVB heeft naar aanleiding van deze opdracht het navolgende besluit genomen.

De competities in het amateurvoetbal zullen dit seizoen niet meer worden hervat. Dit besluit geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.
KNVB heeft besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. De KNVB is van mening dat dit het meest eerlijke en duidelijke besluit is. Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen de clubs hun  teams voor het nieuwe seizoen – zoals gebruikelijk – inschrijven voor het gewenste niveau.
Het bestuur van DIO’30 volgt onvoorwaardelijk de opdracht van Overheid en KNVB.

 

Wat houdt dat in voor onze club.

 

 • Het voetbal seizoen is afgelopen.
  • Er worden dit seizoen geen (oefen)wedstrijden meer gespeeld
  • Er wordt tot nader order niet meer getraind

 

 • Het sportpark DIO’30 zal voor iedereen tot nader order gesloten blijven
  • De gemeente zal handhaven op ongeoorloofd betreden sportpark

 

 • Alle geplande evenementen DIO’30 zullen in deze periode geen doorgang vinden, zoals
  • 90 jarig jubileum DIO’30
  • FIFA toernooi
  • Voetbal clinics
  • Voetbaldag

 

 • Financiële gevolgen.

DIO’30 zal alle noodzakelijke stappen moeten nemen, om door de Corona crisis en haar maatregelen ontstane financiële problemen, het hoofd te bieden.

De huidige (wereld) situatie is voor iedereen uniek en niemand weet hoelang dit nog gaat duren. Wat we wel weten is dat het merendeel van de amateurvoetbalclubs in Nederland niet veel buffer heeft om een lange periode zonder inkomsten te kunnen overleven en ook bij DIO’30 wordt dit een hele uitdaging.

Wat we weten is dat de lasten blijven doorgaan en om daar aan te voldoen hebben we juist in deze tijden onze leden hard nodig.

Wij willen als DIO’30 financieel gezond uit deze crisis komen, zodat we, na deze Corona crisis, weer de vertrouwde draad op kunnen pakken. Daar hebben wij jullie, DIO familie, allemaal hard voor nodig.

Wij rekenen op jullie begrip en maar bovenal jullie steun in deze zware tijden!!

 

Namens Bestuur DIO’30

 

Hans Berendsen

Voorzitter DIO’30