Coronamaatregelen seniorenteams DIO’30
Publicatie datum: 01/03/2021

Coronamaatregelen seniorenteams DIO’30

Beste seniorenleden en oudste jeugdteams,

De versoepeling van de coronamaatregelen die dinsdag 23 februari door de overheid zijn afgekondigd, biedt voor een grote groep seniorenleden van DIO’30 gelukkig weer lucht. Deze maatregelen gaan in op 3 maart 2021.

Versoepelingen

De belangrijkste versoepeling geldt voor onze voetballende leden tot 27 jaar. Wat houdt dit precies in:

Voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar zijn teamsporten weer toegestaan vanaf 3 maart. Zij mogen weer sporten binnen de eigen club en in hun eigen team. Tijdens het sporten hoeven ze geen anderhalve meter afstand te houden. Competities zijn niet toegestaan.

Dit biedt gelukkig weer perspectief. Deze leden kunnen dus weer trainen en onderling wedstrijdjes voetballen.

De oudere leden (27 jaar en ouder) zullen helaas nog even geduld moeten hebben. Wij begrijpen dat dit teleurstellend is en hopen dat onze overheid op 15 maart voor deze groep ook de benodigde ruimte gaat bieden. Maar dat is afwachten. Nog even doorbijten.

De leiders van de seniorenteams zullen worden voorzien van de benodigde informatie omtrent op welke tijdstip en veld zij weer kunnen gaan trainen.

Seniorenteams met alleen maar spelers/speelsters <27 jaar

Deze teams kunnen weer lekker in groep trainen en wedstrijden tegen andere teams van DIO’30 spelen. De trainer/leider mag wel ouder zijn dan 27, maar moet de 1,5 meter-maatregel in acht nemen.

Seniorenteams met spelers/speelsters > 26 en 45+

Voor deze teams kunnen de spelers <27 meetrainen met andere teams en in onderlinge wedstrijdjes (indien gewenst) deelnemen bij andere teams. Activiteiten in teamverband met het eigen team zit er voor deze teams nog niet in.

Overige maatregelen blijven van kracht

  • Avondklok vanaf 21.00 uur tot 04.30 uur
  • Ouders en andere toeschouwers zijn helaas niet toegestaan op het sportpark
  • Teams mogen onderling wedstrijden spelen, mits dat in overleg gaat met wedstrijdzaken
  • Dit betekent dat er géén wedstrijden tegen andere verenigingen georganiseerd mogen worden
  • Kleedkamers en kantine blijven gesloten
  • Niet langer dan strikt noodzakelijk aanwezig op het sportpark

Deze maatregelen gelden dus in elk geval tot en met dinsdag 15 maart. Uiteraard staat de gezondheid van eenieder voorop en we vragen alle leden, ouders en vrijwilligers dan ook nadrukkelijk zich aan bovenstaande regels te houden.

Alvast enorm bedankt voor jullie medewerking en we hopen jullie allemaal spoedig weer onder ‘normale’ en gezonde omstandigheden te mogen begroeten.

Sportieve groet,

Hans Berendsen,

Voorzitter DIO’30