Degradant DIO’30 houdt Leones in bloedstollende derby op gelijkspel 
Publicatie datum: 23/05/2024

Op een sfeervol sportpark De Gelenberg met ruim 1200 toeschouwers streden beide teams voor de winst. In de slotfase van de derby ging het er nogal hectisch en rumoerig aan toe. Gelukkig wist scheidsrechter Van Leeuwen alles binnen de perken te houden.

Dames gehuldigd

Voorafgaand aan de derby werden de succesvolle damesteams van DIO’30 – het 1e zondagteam en het zaalvoetbalteam – gehuldigd met het behaalde kampioenschap. Mede daardoor zat de sfeer er al gelijk goed in. Ook het Puiflijkse  SCP4 liet zich niet onbetuigd in de feestvreugde vanwege het door hen eveneens behaalde kampioenschap, dat luidruchtig in de DIO’30-kantine werd gevierd.

Echte derby

De derby kende alle ingrediënten van een spannende pot voetbal. Beide elftallen kozen de aanval, waarbij Leones met de gevaarlijke aanvaller Bram Kooijmans wat makkelijker combineerde. In de 25e minuut kwamen zowel de DIO’30-aanvallers Luc Verhoeven als Dani Bloemberg tweemaal toe in kansrijke positie en hadden hun ploeg op voorsprong kunnen brengen. Beiden wisten het doel niet te vinden. Hoe het wel moest bleek in de tegenstoot, toen Kooijmans in wat leek op buitenspel voor zijn ploeg beheerst de 0-1 liet aantekenen. Na deze domper bleef DIO’30 de aanval zoeken maar succes bleef uit, mede door de sterke Leones-defensie. Zoals ook in de 45e minuut toen Leones-doelman Jules Feelders met een moedige ingreep, maar wel ten koste van een blessure een DIO’30-treffer voorkwam. Hij werd na rust sterk vervangen door 2e doelman Florissen.

Veel spanning en strijd in 2e gedeelte

Na de thee een goed spelend DIO’30 dat absoluut deze derby niet wilde verliezen. Met name de rappe Fahim Awad ontwikkelde zich tot een ware plaag voor de Leones-defensie. Nadat hij in eerste instantie in kansrijke positie de uitstekende doelman Florissen op zijn weg vond was het een Leones-verdediger die Awad ten koste van een overtreding een scoringkans ontnam. Scheidsrechter Van Leeuwen wees naar de stip. Bram Oosterbroek knalde de bal vanaf 11 meter langs de kansloze Florissen en bracht daarmee de stand op 1-1. Het was vervolgens Leones dat zich onder de Drutense druk wist uit te spelen en met goed voetbal opnieuw de overhand kreeg. Het goede spel werd beloond met een fraaie treffer in de 65e minuut en dat betekende 1-2.

Alles of niets

Het was nu alles of niets voor de Drutenaren. In de daaropvolgende hectische slotfase dreigde het spel nogal eens te ontsporen. Het regende gele kaarten voor beide teams, zelfs een gele voor DIO’30-trainer Bas Hendriks en een rode voor trainer Laponder van Leones. Na weer een goede DIO’30-aanval was het verdediger Floris Florussen die op de doellijn een tegentreffer voorkwam.

In de tegenstoot wist Leones te scoren, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. DIO’30 bleef goed combineren en in de 85e minuut werd het harde werken beloond. Vanwege hands van Leones wist Bram Oosterbroek de 11 meter opnieuw op fraaie wijze te verzilveren, waarmee hij de stand op 2-2 bracht. In de slotminuten ontving DIO’30-uitblinker Fafim Awad voor de 2e maal geel en daarmee rood, omdat hij een scheidsrechtersignaal negeerde. Enkele minuten later floot scheidsrechter Van Leeuwen voor het einde van een spannende, maar zeker ook sfeervolle wedstrijd.

Eindelijk goed resultaat

Eindelijk een goed resultaat voor de Drutenaren. Het gelijkspel was deze keer  meer dan verdiend. Een hardwerkend team dat vocht voor iedere meter. Volgende week het slotduel uit tegen vv Vorden, waarvan thuis na vele kansenmissers met 0-2 werd verloren. Hopelijk kunnen we dan weer verrassen!

Opstelling DIO’30

Gijs Lamers, Nathan Zaaijer, Tijmen van Doorn (Coen Barten), Tobias Vonk, Jesper Kaaks, Nick Schierboom (Kay van Koolwijk), Bram Oosterbroek, Luc van Hoeve (Jean Paul Berens), Giovanni Leidelmeijer, Dani Bloemberg, Fahim Awad.

Verslag Theo Willems en foto van Twan van der Zandt