DIO’30 blijft ongeslagen na winterstop
Publicatie datum: 08/02/2023

Drutenaren laten in slotminuten tegen koploper Grol winst door de handen glippen, maar behalen een verdienstelijk 3-3 gelijkspel.

Goed veldspel DIO’30

DIO’30 blijft het goed doen. Ondanks het ontbreken wegens blessures van Giovanni Leidelmeyer, Dani Bloemberg en Dries Belaraj, traden de Drutenaren koploper Grol vol zelfvertrouwen tegemoet. Het veldspel van DIO’30 was deze middag verzorgd. Toch was het Grol dat in de 6e minuut na een vlotte aanval via spits Luc Berentsen de 1-0 liet aantekenen. Een ware kwelgeest deze Berentsen voor de Drutense defensie, want hij wist alle drie de Grolse treffers voor zijn rekening te nemen. DIO’30 bleef initiatief tonen en kreeg in de 14e en 18e minuut twee grote opgelegde kansen die niet benut werden. Toch kwamen de Drutenaren in de 42ste minuut verdiend op gelijke hoogte door, hij alweer, Luc Verhoeven. Ruststand 1-1.

DIO’30 toont veerkracht in 2e helft

Het goede spel van de Drutenaren werd ook na de hervatting voortgezet. De druk nam toe op de Grolse verdediging. Grol hield zich vooralsnog staande en had meerdere keren een overtreding nodig waartegen de leidsman onvoldoende optrad. Toch was het DIO’30 die in de 53e minuut na een flitsende aanval via Julian de Bie de 1-2 op het scorebord zette. Die voorsprong was van korte duur want twee minuten later was het weer Berentsen die na enig nonchalance in de Drutense verdediging de stand op 2-2 wist te brengen. Die domper werd door de Drutenaren goed verwerkt. DIO’30 bleef de aanval zoeken en werd beloond toen een misser in de Grolse achterhoede op fantastische wijze door Luc van Hoeve werd afgestraft en hij daarmee de stand op 2-3 bracht. Daarna speelden de Drutenaren zich gemakkelijk onder de Grolse druk uit. De 2-3 leek ook de eindstand te worden, tot in de 88e minuut na een lichte overtreding binnen de eigen 16 de scheidsrechter naar de 11 meter-stip wees. Spits Berentsen liet zich deze buitenkans niet ontnemen en knalde buiten bereik van keeper Nick Degen de 3-3 tegen de touwen. Een slotoffensief van DIO’30 bracht ondanks drie hoekschoppen, geen verandering in de eindstand.

DIO’30 blijft het goede spoor volgen. Een overwinning tegen de koploper zou verdiend zijn geweest. Met een gelijkspel, waar vooraf voor zou zijn getekend, valt te leven. Een knappe prestatie voor het team van interimcoach Rick Peters. Volgende week zondag speelt DIO’30 thuis tegen het Tielse Theole. De uitwedstrijd werd in Tiel met 1-3 gewonnen. Een overwinning betekent een stevige plaats in de middenmoot.

Karakteristieken

Scheidsrechter dhr. Schoonderwoerd

6e minuut 1-0 Grol

42e minuut 1-1 DIO’30, Luc Verhoeven

53e minuut 1-2 DIO’30, Julian de Bie

55e minuut 2-2 Grol

76e minuut 2-3 DIO’30 Luc van Hoeve

88e minuut 3-3 Grol

Gele kaart Grol 2 keer

Gele kaart DIO’30 geen

Opstelling DIO’30

Nick Degen, Sem Ariens, Tobias Vonk, Lars van Mill, Jesper Kaaks, Nick Schierboom, Luc Verhoeven, Bram Oosterbroek, Julian de Bie (80ste min. Coen Barten), Luc van Hoeve, Arthur vanden Eeckhout