DIO’30 blijft verliezen, ook in thuisduel tegen SC Westervoort
Publicatie datum: 29/04/2024

Het zit de Drutenaren niet mee. Was de degradatie naar de derde klasse vorige week een feit, ook nu in het thuisduel tegen SC Westervoort bleef het zoet van een overwinning uit.

DIO’30, met doelman Jesse Nass als vervanger voor de geblesseerde Gijs Lamers, kon na een schorsing weer beschikken over middenvelder Bram Oosterbroek. Beide ploegen hielden elkaar in de aanvangsfase aardig in evenwicht, met daarbij een iets makkelijker combinerend SC Westervoort.

Onnodig balverlies in de Drutense verdediging was de aanleiding voor de 0-1 in de 15e minuut. Uit de daarop volgende overtreding op de rand van de 16 was het de SC Westervoort-aanvaller die fraai uithaalde langs de kansloze Jesse Nass en zijn ploeg daarmee op voorsprong bracht. Amper een minuut later werd de achterstand verdubbeld, toen een aanval uit het boekje door SC Westervoort doeltreffend werd afgerond, wat de 0-2 betekende. DIO’30 probeerde het nog wel en leek in de 28e minuut te scoren, maar de kopbal van Dani Bloemberg scheerde langs de verkeerde kant van het doel. Tot de rust bleef de score ongewijzigd

Rentree Lars van Mil na jaar blessureleed 

Na de thee een fel aanvallend DIO’30 met daarbij goed combinatiespel. Doelpunten bleven echter uit. Integendeel, het was SC Westervoort dat handig gebruik wist te maken van de ontstane ruimte en in de 72e minuut na een uitgespeelde aanval de achterstand op 0-3 wist te brengen. Het moet gezegd, een hard werkend DIO’30 bleef de aanval zoeken. Na een prima aanval over meerdere schijven wist – wie anders dan – Dani Bloemberg in de 82e minuut de achterstand te verkleinen naar 1-3. In de slotfase paste trainer Bas Hendriks nog enkele wissels toe, maar dit bracht geen verandering in de stand. Met name de inbreng van de ruim een jaar geleden geblesseerde Lars van Mil mag best opzienbarend worden genoemd en is toch een van de weinige lichtpuntjes van dit seizoen. De deze keer weinig overtuigende scheidsrechter Verhart floot in de 97e minuut voor het einde van een voor DIO’30 weer verloren wedstrijd.

De eerstvolgende wedstrijd is op 12 mei in Didam tegen het hooggeklasseerde DVC’26. Het thuisduel werd met 0-2 verloren.

Opstelling DIO’30

Jesse Nass, Jesper Kaaks, Nick Schierboom, Tijmen van Doorn (Lars van Mil), Tobias Vonk, Nathan Zaaijer, Dani Bloemberg, Jean Paul Berens (Giovanni Leidelmeijer) Bram Oosterbroek (Kay van Koolwijk), Luc van Hoeve, Fahim Awad.

Tekst: Theo Willems
Foto: Twan van der Zandt