DIO’30 boekt kostbare zege bij Beuningse Boys
Publicatie datum: 01/05/2023

In een spijkerhard duel, vooral van de kant van Beuningse Boys, wist DIO’30 verdiend te winnen. Een belangrijke overwinning ook gezien de resultaten van de andere staartploegen. De winst geeft de Drutenaren weer perspectief voor de nog twee resterende  wedstrijden. 

De Drutense formatie ging overtuigend van start en had in de 2e minuut na een goede aanval moeten scoren. De Beuningse verdediging wist een treffer te voorkomen. In de 12e minuut moest Coen Barten geblesseerd het veld verlaten. Ginovanni Leidelmeyer was zijn vervanger. Het was dezelfde Leidelmeyer die 1 minuut later een grote kans aan zich voorbij liet gaan. Beuningse Boys wist hier niet veel tegenover te stellen. Het speelde vooral de lange bal waar de DIO’30-verdediging wel raad mee wist. Negatief was het ongecontroleerde harde spel van Beuningse zijde. Dat betekende 2 x geel in de 1e helft. 

DIO’30 behoudt overwicht in 2e helft 

Na de pauze bleef DIO’30 gecontroleerd het spel dicteren. Het te harde spel van Beuningse Boys eiste zijn tol. Aanvoerder Jesper Kaaks raakte ook geblesseerd  en werd vervangen door Tobias Vonk. Enkele minuten later was het Bram Oosterbroek die na een grove charge het strijdperk moest verlaten. Voor hem kwam Francis Nijhof in het veld. DIO’30 bleef het initiatief houden. Het was rechter buitenspeler Luc Van Hoeve die Ginovanni Leidelmeijer wist te bereiken en in de 58e minuut na een een fraaie aanval de 0-1 liet aantekenen. De Drutenaren kwam na deze voorsprong niet meer in gevaar. Beuningse Boys bleef volharden in te hard spel en dat betekende nog eens 2 gele kaarten. DIO’30 behield het overzicht en  de controle. Dani Bloemberg en Julian de Bie kwamen nog in het veld voor respectievelijk Luc van Hoeve en Sam Ariens. Gescoord werd er echter niet meer. Het resultaat is een dikverdiende 0-1 overwinning. Een prima revanche voor de 0-3 thuisnederlaag tegen de Beuningse opponent. 

Een mooie overwinning van DIO’30 op Beuningse Boys. Met deze zege is een goede stap gezet richting klassebehoud. Dit vooral ook omdat de andere staartploegen de punten lieten liggen. De huidige 9e plaats op de ranglijst geeft perspectief voor een goed maar ook noodzakelijk vervolg. Dat moet dan gebeuren op 21 mei uit bij OBW Zevenaar en een week later op 29 mei thuis tegen Spero uit ELst. Nog 2 krakers! 

Karakteristieken

Scheidsrechter: de heer H.T. Reintjes 

Assistent-scheidsrechter DIO’30 L.C. Muskens 

Opstelling DIO’30 

Gijs Lamers, Sam Ariens (60e min. Julian de Bie) Jesper Kaaks (50e min. Tobias Vonk), Dries Belaraj, Tijmen van Doorn, Lars van Mill, Bram Oosterbroek ( 65e min. Francis Nijhof), Nick Schierboom, Luc Verhoeven, Coen Barten (12e min. Giovanni Leidelmeyer) Luc van Hoeve (78e min. Dani Bloemberg).