DIO’30 geeft in slotfase overwinning uit handen en verliest streekderby tegen Beuningse Boys
Publicatie datum: 05/02/2024

Vooraf waren er volop positieve verwachtingen bij DIO’30 na het uitstekende spel en de overwinning vorige week uit bij Leones. De Drutenaren kwamen deze keer echter van een koude kermis thuis toen Beuningse Boys in de slotfase met enig geluk de overwinning wist op te eisen.

DIO’30 miste in de achterhoede de geblesseerde Tobias Vonk die uitstekend werd vervangen door Stijn ’t Jong. Beide ploegen hadden de verdediging in de eerste helft goed op orde. Het was Luc van Hoeve die namens DIO’30 in de 14e minuut de Drutenaren op voorsprong had kunnen brengen, maar zijn inzet verdween over het Beuningse doel. Even later was het Beuningse Boys die in kansrijke positie kwam, maar de trekker niet wist over te halen. Beuningse Boys had in deze fase iets meer balbezit, zonder dat dit gevaarlijke situaties opleverde. Een overtreding net buiten de 16 leek voor DIO’30 een kansrijk moment om toe te slaan, maar de vrije trap van Bram Oosterbroek werd door de Beuningse verdediging goed verwerkt. In de 36e minuut had de Beuningse Boys-aanvaller na een dieptepass vrije doortocht richting het DIO’30 doel, maar het was de uitstekende doelman Gijs Lamers die tot tweemaal toe redding wist te brengen. Het wedstrijdverloop kende in de eerste helft verder geen verandering. De rust brak aan met de 0-0 stand.

Tweede helft meer aanvallend DIO’30
Na de thee nam DIO’30 het initiatief met aanvallend voetbal. De hardwerkende aanvaller Kay van Koolwijk leek na een steekpass op weg naar de 1-0, maar werd afgefloten voor buitenspel. DIO’30 bleef druk zetten op het Beuningse doel en het was daarom verdiend dat Fahim Awad in de 63e minuut met het hoofd doeltreffend wist uit te halen en daarmee de stand op 1-0 bracht in Drutens voordeel. Dezelfde Awad had enkele minuten later de 2-0 op zijn schoen, maar nu was het de Beuningse Boys goalie die zijn ploeg voor een grotere achterstand behoedde. 

In slotfase sleept Beuningse Boys overwinning binnen
Na de achterstand probeerde Beuningse Boys het spel meer naar voren te verplaatsen. Dat leverde voor de Boys in de slotfase enkele hoekschoppen op die door DIO’30 doelman Gijs Lamers uitstekend werden verwerkt. Dat was echter uitstel van executie, want Lamers was in de 87e minuut volstrekt kansloos op een van richting veranderd wanhoopsschot, hetgeen de 1-1 betekende. Na een onnodige overtreding was het nogmaals Beuningse Boys die de daaropvolgende vrije trap wist om te zetten in 1-2. Een minuut later floot scheidsrechter Kroesen voor het einde van de wedstrijd.

Een ongelukkig en onnodig verlies voor de Drutenaren deze middag. Kansen op de overwinning waren er wel, met name in de tweede helft. Door deze nederlaag blijft DIO’30 in de onderste regionen, terwijl met winst aansluiting mogelijk was geweest met de middenlinie. Vanwege de vakantie/carnaval is er volgende week geen wedstrijd. Op 18 februari is er weer een thuisduel tegen Vorden dat de punten eveneens goed kan gebruiken. Het zal dan toch (weer) moeten gebeuren.

Opstelling DIO’30
Gijs Lamers, Jesper Kaaks, Nathan Zaaijer, Tijmen van Doorn, Stijn ‘t Jong, Bram Oosterbroek, Nick Schierboom, Dani Bloemberg, Fahim Awad, Luc van Hoeve (75e min. Coen Barten), Kay van Koolwijk (70e min. Giovanni Leidelmeyer)

Verslag: Theo Willems
Foto: Twan van der Zandt