DIO’30 geeft sterke competitiestart goed gevolg in Apeldoorn
Publicatie datum: 05/10/2020

DIO’30 geeft sterke competitiestart goed gevolg in Apeldoorn

Na een uitstekend begin van het nieuwe seizoen met twee overwinning stond op 4 oktober ’20 de uitwedstrijd tegen WSV Apeldoorn op het programma. Door de nieuwe coronamaatregelen mochten er helaas geen supporters aanwezig zijn op Sportpark de Voorwaarts. Toch kon iedereen de wedstrijd vanuit huis volgen via de livestream op YouTube.

Op het kunstgrasveld probeerden WSV DIO’30 vanaf het begin vast te zetten. DIO’30 kwam hier geregeld goed voetballend onderuit. Nog binnen de tien minuten kwam DIO’30 al op een 0-1 voorsprong. Na een uitgespeelde aanval kon Sam Ariens de bal van dichtbij inkoppen. DIO’30 was sterker en creëerden ook wat kansen. Een vrije trap van Luc Verhoeven kwam op de paal. Vlak voor de rust kreeg DIO’30 een corner na een sterke fase. Deze corner werd ingekopt door Joram Pijl. De centrale verdediger kwam hoger dan zijn directe tegenstander en zo kwam DIO’30 op 0-2. Dit was ook de ruststand in Apeldoorn.

In de minuten na rust was DIO’30 nog steeds de betere partij. Er was een kansje voor Bryan Croonen na weer een goede actie van Dani Bloemberg. Echter kon DIO de wedstrijd niet op slot gooien. WSV gaf niet op en begon ook steeds meer de aanval te zoeken. Een 100% kans voor WSV werd gekeerd door Ted Verberne. De ploeg uit Apeldoorn kreeg enkele minuten later een penalty, deze werd benut en WSV was weer terug in de wedstrijd. DIO’30 leek het even kwijt te zijn en dus wist WSV dat er meer te behalen was. Na iets meer dan zeventig minuten gespeeld te hebben kwam WSV op gelijke hoogte. Een schot in de korte hoek was voor de keeper van DIO te machtig. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Beide ploegen waren slordig aan de bal, toch waren er kansen voor zowel DIO als WSV. Tien minuten voor tijf was daar weer de voorsprong voor DIO’30. Een steekbal werd onderschept door een speler van WSV maar kwam voor de voeten van Arthur vd Eeckhout. Hij zag dat de keeper iets te ver voor zijn goal stond en schoot de bal over de keeper heen voor de 2-3. Vlak voor tijd zorgde Luc Verhoeven voor de definitieve beslissing. De bal werd goed teruggelegd door invaller Luc van Hoeve en de nummer 15 van DIO’30 bepaalde de eindstand op 2-4.

DIO’30 blijft door deze overwinning koploper met 9 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week staat de wedstrijd tegen Eendracht ’30 op het programma. Deze thuiswedstrijd wordt helaas ook zonder publiek gespeeld. Wel is er weer in livestream beschikbaar. Dit zal weer via deze kanalen gecommuniceerd worden.