DIO’30 heeft geen probleem met Edesche Boys en wint met 15-1
Publicatie datum: 02/09/2018
02-09-2018: EDESCHE BOYS 1 – DIO’30 1 1-15 (BEKER)

Na 4 oefenwedstrijden stond afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd op het programma in de vorm van een bekerwedstrijd. Tegenstander was vijfde klasser Edesche Boys. De wedstrijd eindigde met de monsterscore van 1-15 in het voordeel van DIO’30. De thuisploeg begon duidelijk niet in de vaste samenstelling aan de wedstrijd zodat het wel een hele oneerlijke strijd werd. Dat de score zo hoog uit ging vallen was al snel duidelijk. De eerste de beste aanval leverde al een doelpunt op. Uit een voorzet van Giovanni Leidelmeyer schoot Luc Verhoeven raak. Binnen een kwartier minuten was de stand al 0-1. De doelman verkeek zich op een schot van Giovanni Leidelmeyer en ook Joram Pijl en Dani Bloemberg (2x) wisten te scoren. Nadat het halverwege de eerste helft door een eigen doelpunt 0-6 werd volgde een dubbele wissel aan de kant van Edesche Boys waarbij de doelman werd vervangen. Veel hielp dat niet want door doelpunten van Luc Verhoeven, Paul Frenken en Dani Bloemberg werd het 0-9. Dat was niet de ruststand want in de laatste minuut van de eerste helft wist Edesche Boys te scoren. Door een misverstand in de verdediging wist Khalid Kokouh te scoren. Dennis Amati leek de bal eerst nog te kunnen keren maar de bal verdween alsnog in het doel. Na de rust viel binnen 10 minuten de 1-10. Bryan Croonen schoot via de paal raak. Daarna duurde het even want pas in het laatste kwartier werd er nog 5 maal gescoord. De doelpunten kwamen op naam van Willem Vos, Thijs Leenders, 2 maal Bryan Croonen en Nick Schierboom. Van veel nut is deze bekerwedstrijden voor beide ploegen niet geweest, al hebben de spelers van DIO’30 aardig wat vertrouwen op kunnen doen als het gaat om het scoren van doelpunten. Aquila, de volgende tegenstander van DIO’30, verloor op eigen veld met 3-2 van Ona’53. De wedstrijd DIO’30 – Aquila wordt zondag gespeeld op sportpark de Gelenberg, aanvang 14.00 uur.