DIO’30 JO11-1 strijdt tegen ADO Den Haag
Publicatie datum: 15/05/2023

Op 10 mei reisden de jongens van de JO11-1 vol energie en gezonde spanning af naar ADO Den Haag. Voetballen tegen een echte profclub, dat maakt natuurlijk indruk. Na een lange autorit worden de veters van de schoenen extra goed aangetrokken om te starten met de warming-up.

Alle tactieken worden nog eens goed doorgenomen om vol goede moed aan de wedstrijd te beginnen. Al vroeg in de wedstrijd merken beide teams dat het een serieus potje voetbal zal gaan worden. Fel en technisch voetbal maakt de wedstrijd leuk om naar te kijken voor alle fans langs de lijn. Toch komt DIO’30 op een achterstand te staan, want voetballen kunnen ze in Den Haag.

In het eerste kwart schiet Ian Banken van een behoorlijke afstand vol op de lat en komt DIO’30 steeds beter in hun spel. Het gaat beide kanten op, maar ADO weet weer te scoren vanuit een mooie uitgespeelde aanval.

In het tweede kwart weet ook DIO’30 tot scoren te komen. Op aangeven van Luca Looijschelder schiet Guus Mulders op goal. Met een boog over de keeper, via onderkant lat en binnenkant paal raakt de bal het net van ADO. Trots en blij springen de boys uit Druten elkaar om de nek en peppen elkaar nog eens op.

Na de rust en duidelijke instructies van de trainers scoren de rood-witten in het derde kwart nogmaals. Nu via een mooie assist van Niek Driessen op Thomas Hol die ‘m prachtig weet af te maken. Toch moet de verdediging van DIO’30 aan de bak tegen het slimme en felle ADO. Thomas Theunissen, Koen Hendriks, Chiel de Leeuw en keeper Sep Jacobs weten behoorlijk wat aanvallen af te stoppen door ijzersterk te verdedigen. In de derde en vierde kwart zijn de zenuwen bij de boys van DIO’30 helemaal weg en is er bij beide teams echt leuk voetbal te zien.

Zo weet Mika Leenders door goed druk te zetten op de keeper tot scoren te komen. Door hard te werken en goed voetbal biedt DIO’30 goed tegenstand, maar moet toch accepteren dat ADO Den Haag al wat verder is. Na het laatste fluitsignaal staat de eindstand op 9-3 voor de groen-gelen, maar kan DIO’30 met opgeheven hoofd het veld verlaten. Er is gestreden tot de laatste seconde door beide teams. Nu nog met z’n allen sportief en trots op de foto, want hoe leuk is dit om thuis te laten zien dat je tegen een profclub hebt mogen voetballen. Met een waar buikschuiftoernooi in de kleedkamer en frietjes bij de McDonalds sluiten de jongens van DIO’30 JO11-1 de middag positief af en kunnen terugkijken op een leerzame oefenwedstrijd.