DIO’30 laat thuis dure punten liggen tegen DCS Zevenaar
Publicatie datum: 27/11/2023

DIO’30 miste wegens een schorsing verdediger Tobias Vonk. Aanvoerder Jesper Kaaks nam diens plaats centraal achter in en deed dat met overtuiging. De linkerverdediging-positie werd ingenomen door Daan Willems. Willems, die voor het eerst in de basis startte, voldeed vooral in verdedigend opzicht uitstekend. Giovanni Leidelmeyer ontbrak wegens werkzaamheden en Coen Barten wegens ziekte.

Mooie eerste helft
De eerste minuten lag het initiatief bij DCS zonder dat dit gevaarlijk werd. Het Zevenaarse team had de pech dat middenvelder Thijs Boerboom al na 3 minuten wegens een blessure de wedstrijd moest staken. De Drutenaren kwamen beter in de wedstrijd en leken in de 10e minuut te scoren na een geweldige uithaal van (de kleine) Luc van Hoeve. Een DCS-verdediger wist op de doellijn redding te brengen. Enkele minuten later zat het de Drutenaren wederom niet mee toen de doelpaal na een fraaie actie van Fahim Awad een treffer voorkwam. DIO’30 behield het initiatief met goed aanvalsspel. Vooral de tandem Nathan Zaaijer/Luc van Hoeve wisten elkaar steeds beter te vinden en legden uitstekende combinaties op de mat. Het was de jonge Zaaijer die in de 28e minuut met een afgemeten voorzet Dani Bloemberg wist te bereiken, maar nu was het de DCS-doelman die met een schitterende reactie een treffer voorkwam. Het spel golfde op en neer en de aanvallen van DCS waren zeker niet minder gevaarlijk. Zo voorkwam Tijmen van Doorn met een geweldige actie in de 38e minuut een DCS-treffer. Enkele minuten later hadden de Drutenaren wederom geluk toen een vrije trap vanaf 20 meter van het DIO’30-doel via doelman Gijs Lamers op de paal belandde. In de daarop volgende aanval was Dani Bloemberg dichtbij de 1-0 maar andermaal was de uitstekende DCS-doelman een sta-in-de-weg. De ruststand brak aan met de 0-0-stand.

DIO’30 behoudt initiatief in 2e helft maar beloont zichzelf niet
Na de theepauze bleef DIO’30 de aanval zoeken, maar kwam niet door de hechte DCS-verdediging, die nu in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, de zaken goed op orde had. Het was voor de Drutenaren steeds nét niet, daarnaast was alertheid geboden voor de spaarzame DCS-aanvallen. Met het inbrengen in de 78e minuut van spits Bas Jacobs voor Francis Nijhof werd de druk op het Zevenaarse doel opgevoerd. Dat leverde enkele grote kansen op, met name in laatste minuut toen een inzet van Jacobs rakelings de doelpaal aan de verkeerde kant passeerde. De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Reintjes, eindigde zoals die was begonnen in 0-0. Jammer deze keer, een bijzonder strijdbaar en op momenten een goed spelend DIO’30 dat niet verder kwam dan een gelijkspel. Met een beetje meer geluk hadden het 3 eigenlijk noodzakelijke punten kunnen zijn. Voorlopig blijft men in de onderste regionen bivakkeren. Toch geeft het spel perspectief. Volgende week zondag 2 december staat het uitduel tegen sc Westervoort op het programma. Een zware klus voor de Drutenaren tegen de promovendus, die in 2 jaar tijd promoveerden van de 4e naar de 2e klas.

Opstelling DIO’30
Gijs Lamers, Tijmen van Doorn (1 x geel), Jesper Kaaks, Daan Willems, Nathan Zaaijer, Francis Nijhof (78e min. Bas Jacobs), Nick Schierboom (1x geel), Bram Oosterbroek (1x geel), Dani Bloemberg, Luc van Hoeve, Fahim Awad.

Verslag: Theo Willems
Foto: Twan van der Zandt