DIO’30 speelt in spannend duel gelijk tegen Schalkhaar 
Publicatie datum: 13/11/2023

Voorafgaand aan het duel werd op indrukwekkende wijze stilgestaan bij het plotselinge overlijden van Peter Smit. Peter, enthousiast en zeer betrokken supporter en lid van de HK (harde kern) van DIO’30, overleed afgelopen donderdag op 65-jarige leeftijd. Indrukwekkend waren de woorden van technisch manager Richard Nass, waar veel warmte en waardering uit sprak. De korte ceremonie werd in aanwezigheid van familieleden en de gehele DIO’30-familie afgesloten met een minuut stilte. 

Sterk SV Schalkhaar legt in 1e helft DIO’30 haar wil op 

De Drutenaren hadden de pech dat tijdens de warming-up rechterverdediger Nathan Zaaijer met een liesblessure moest afhaken. Zijn positie werd ingenomen door Julian de Bie, normaal spelend als aanvallende middenvelder. SV Schalkhaar kende een sterke openingsfase met dominerend  en vooral technisch goed voetbal. DIO’30 wist hier weinig tegen  in te brengen. Het was dan ook verdiend dat Milan te Riele in de 21e minuut in de rebound Schalkhaar naar een 0-1 voorsprong schoot. Schalkhaar bleef domineren en het was vooral aan het ijzersterke centrale verdedigingsduo Tijmen van Doorn en Tobias Vonk te danken dat de Drutenaren niet tegen een grotere achterstand aanliepen. Veelzeggend was dat de Schalkhaar-doelman pas in de 32e minuut voor het eerst in actie hoefde te komen. Kantelmoment in de wedstrijd was de 38e minuut toen een Schalkhaar-aanvaller na een opstootje met rood het veld moest verlaten. Dit was een terechte beslissing van scheidsrechter van Leeuwen. Bram Oosterbroek die betrokken was bij het incident kreeg, eveneens terecht, geel voorgeschoteld. Na de overtalsituatie  wierpen de Drutenaren alle schroom van zich af en zochten volop de aanval. Dit leverde nog geen resultaat op. De rust brak aan met de 0-1 stand. 

In 2e helft sterk optreden van DIO’30 

De rollen waren na rust volledig omgedraaid. Een sterk aanvallend DIO’30, met een uitblinkende DIO’30-aanvoerder Jesper Kaaks die uitstekend gebruik wist te maken van de aanwezige ruimte wegens de overtalsituatie. Het aanvallende spel van DIO’30 leverde tal van hachelijke momenten op voor het doel van SV Schalkhaar, dat vooralsnog stand wist te houden. Dat lukte tot de 57e minuut toen Tijmen van Doorn uit een hoekschop met het hoofd verdiend de stand op 1-1 wist te brengen. Na de gelijkmaker bleef DIO’30 initiatief tonen, maar ze hadden het geluk niet mee. Daarnaast moesten de Drutenaren alert blijven voor de sporadische SV Schalkhaar aanvallen. Trainer Bas Hendriks wisselde in de 72e minuut halfspeler Coen Barten voor aanvaller Kay van Koolwijk en in 78e minuut Giovanni Leidelmeyer voor Fahim Awad. Ondanks dat de druk op het Schalkhaar-doel werd opgevoerd bleven doelpunten in Drutens voordeel uit. De leidsman floot in de 100e minuut met een 1-1 stand voor het einde van een spannende en aantrekkelijke wedstrijd. Een terechte uitslag. 

Ondanks het trieste verlies van Peter Smit waar met veel respect bij werd stilgestaan, een redelijk positief einde van deze wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Volgende week 19 november staat in Gaanderen het uitduel tegen VVG25 op het programma. Wederom een zware klus voor DIO’30. Hopelijk kan de opgaande lijn worden voortgezet. 

Opstelling DIO’30 

Gijs Lamers, Julian de Bie, Tobias Vonk, Tijmen van Doorn,Jesper Kaaks, Nick Schierboom, Bram Oosterbroek, Coen Barten (72e min. Kay van Koolwijk), Giovanni Leidelmeyer (78e min. Fahim Awad), Dani Bloemberg, Luc van Hoeve. 

Verslag en foto: Theo Willems