DIO’30 speelt met 1-1 gelijk bij degradant Columbia
Publicatie datum: 09/10/2023

Mede door vele blessures kende tegenstander Columbia een zwakke seizoenstart met twee verliespartijen en een doelscore van 0-11. Daarentegen was de start en voorbereiding van DIO’30 ook niet om over naar huis te schrijven. Het was vooraf dan ook de vraag of het herstel voor de Drutenaren vanmiddag in Apeldoorn kon worden ingezet.  

DIO’30, met de weer herstelde doelman Gijs Lamers, ging voortvarend van start met uitstekend positiespel. Echte kansen leverde dat niet op. Columbia hanteerde vooral de lange bal waar de DIO’30-defensie, met een uitblinkende Jesper Kaaks wel raad mee wist. Toch was het Columbia dat tegen de verhouding in vanuit een standaardsituatie in de 25e minuut op voorsprong kwam. DIO’30 bleef de overhand houden, maar het team was niet bij machte doeltreffend uit te halen. De ruststand brak dan ook aan met een voorsprong in het voordeel van de thuisploeg.  

Tweede helft dominant DIO’30

In de tweede 45 minuten was het eenrichtingsverkeer richting het Columbia-doel. Dat gaf zeker kansen, maar het gemis van een echte spits in de frontlinie werd toch wel echt voelbaar bij de Drutense formatie. Fraaie aanvallen en combinaties leverden zodoende geen resultaat op. Een overtreding in de 60e minuut op Bram Oosterbroek binnen de 16 meter gaf de Drutenaren de kans om van 11 meter op gelijke hoogte te komen. De door Fahim Awad zwak ingeschoten bal was echter geen enkel probleem voor de Columbia-doelman. Toch was diezelfde Awad enkele minuten later spekkoper toen hij een uitstekende Drutense aanval vanaf de linkerkant fraai met het hoofd wist af te ronden, waarmee meer dan verdiend de stand op gelijke hoogte werd gebracht. Het bleef eenrichtingsverkeer richting Columbia-doel, maar grote kansen leverde dat niet meer op.

Onterecht buitenspel

De Drutenaren hadden wel de pech dat een ogenschijnlijk zuiver doelpunt van Bram Oosterbroek wegens buitenspel werd afgevlagd. Columbia kon het fysiek nog moeilijk belopen maar de genadeslag werd het Apeldoornse team bespaard. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. 

Zuur voor DIO’30, deze middag had er meer voor de Drutenaren in het vat moeten zitten dan dat ene puntje. Pluspunt is het spel en de werklust dat het team liet zien. Aanstaande zondag 15 oktober komt Markelo op de Gelenberg op bezoek. Markelo kende een zwakke start met twee nederlagen maar wist vandaag tegen het sterke Trekvogels een gelijkspel  af te dwingen. Toch moet DIO’30 met ondersteuning van het thuisfront in staat zijn de punten in eigen huis te kunnen houden. 

Opstelling DIO’30 

Gijs Lamers, Jesper Kaaks, Tobias Vonk, Tijmen van Doorn, Francis Nijhof (65e min. Dilan Sabine), Nick Schierboom, Bram Oosterbroek, Giovanni Leidelmeyer (65e min. Dani Bloemberg), Coen Barten (70e min. Kay van Koolwijk), Fahim Awad, Luc van Hoeve. 

Tekst: Theo Willems, foto Twan van der Zandt