DIO’30 speelt zich veilig tweede klasse met overtuigende overwinning op degradant Spero
Publicatie datum: 30/05/2023

Verslag: Theo Willems Foto: Twan vd Zandt

DIO’30 heeft zich in het laatste thuisduel knap veilig gespeeld door met 3-0 te winnen van Spero Elst. Het was beslist geen walkover, mede door het uitstekende verweer van de Elster formatie.

Degradant Spero speelde met name in de 1e helft voor de winst en de Drutenaren hadden geluk dat een zeker lijkende treffer van Spero wegens buitenspel werd afgekeurd. DIO’30 maakte een wat gespannen indruk en dat was gezien het belang van de wedstrijd ook begrijpelijk. In aanvallend opzicht was het steeds net niet. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand.

Dominant DIO’30 in 2e helft 

Met de inbreng na rust van Dani Bloemberg en Giovanni Leidelmeyer voor Julian de Bie en Luc Van Hoeve werd de druk op de Spero-defensie opgevoerd. En met succes, in de 50e minuut wist de uiterst gedreven Dani Bloemberg met een schitterende crosspass de vrijstaande Fahim Awad te bereiken, die via een Elster been de score op 1-0 wist te brengen. Daarmee was de koek nog niet op, want de Drutenaren bleven aanvallen met bij vlagen oogstrelende combinaties. Het was dan ook verdiend dat in de 56e minuut Bram Oosterbroek uit een hoekschop met een rake kopbal de 2-0 scoorde.

Druk zetten

De Elstenaren raakten enigszins van slag en probeerden onder de DIO’30 druk uit te spelen, maar dan stond de Drutense defensie paraat met linksback Coen Barten die de geblesseerde Jesper Kaaks voortreffelijk verving. DIO’30 bleef druk zetten en in de 72e minuut vergrootte Luc Verhoeven na een vloeiende aanval de voorsprong naar 3-0. In de 80e minuut werd man van de wedstrijd Fahim Awad gewisseld voor jeugdig talent Kay van Koolwijk, die bijna de

4-0 op zijn schoen had. Zijn inzet werd geblokt door de Spero-doelman. In de slotfase drong Spero nog wel aan en leek ook te scoren, maar doelman Gijs Lamers keerde de inzet met een uitstekende reflex. Enkele minuten voor het einde werden Tobias Vonk en Francis Nijhof nog ingebracht voor Dries Belaraj en Bram Oosterbroek, maar dit bracht geen verandering meer in de uitslag. Na een sportieve wedstrijd floot scheidsrechter Blok in de 99e minuut voor het einde. Eindstand DIO’30 – Spero 3-0.

Klassebehoud door 3-0 overwinning

De ruim 450 toeschouwers hebben zich uitstekend vermaakt, met een vooral in de 2e helft voortreffelijk spelend DIO’30. Klassebehoud werd door de 3-0 overwinning veilig gesteld met als eindresultaat een fraaie gedeelde 6e plaats. Een knappe prestatie van het team dat voor de winterstop, na zes opeenvolgende nederlagen volledig op dood spoor leek te zitten. Een prima prestatie ook van interimcoach Rick Peters die met zijn staf het team weer volledig aan de praat kreeg met als eindresultaat directe handhaving in 2H! 

Karakteristieken 

Scheidsrechter : dhr. C.H. Blok 

Assistent scheidsrechter DIO’30: dhr. J. Klaassen 

Opstelling DIO’30 

Gijs Lamers, Dries Belaraj (93e min. Tobias Vonk), Tijmen van Doorn, Sam Ariens, Coen Barten, Luc Verhoeven, Bram Oosterbroek (93e minuut Francis Nijhof), Nick Schierboom, Luc Van Hoeve (46e min. Dani Bloemberg) Julian de Bie (46e min. Giovanni Leidelmeyer) Fahim Awad (80e min. Kay van Koolwijk)