DIO’30 verliest kansloos met 0-15 van NEC
Publicatie datum: 11/07/2023

Door Theo Willems

Het grote verlies deed geen afbreuk aan de sfeer, vooral ook dankzij de perfecte organisatie.  
Het bleef nog lang gezellig op de Gelenberg. 

Een goede leerschool voor de Drutenaren maar het was natuurlijk geen verrassing, deze flinke oorwassing. Onder tropische temperaturen en voor ruim 3000 toeschouwers lieten vooral de nieuwe aanwinsten en enkele jeugdspelers bij NEC zich van hun beste kant zien. NEC had na 20 minuten al een 0-2 voorsprong en ging gedurende de resterende tijd in de 1e helft nogal slordig om met doelrijpe kansen.

Anderzijds was het ook DIO’30 doelman Gijs Lamers die zich uitstekend wist te onderscheiden en zodoende menig keer een Nijmeegse treffer voorkwam. DIO’30 kwam niet tot aanvallen, enkele keren leek de handige aanvaller Fahim Awad voor gevaar te zorgen, maar dan moest hij telkens weer zijn meerdere erkennen in zijn directe tegenstrever Bart van Rooij. Bij de rust was de stand 0-4. 

Veel wisselingen in 2e helft bij beide teams 

De Drutenaren deden hun best, maar konden het in het verloop van de 2e helft, mede ook door de extreme hitte niet meer belopen. NEC combineerde en scoorde er lustig op los. Vooral de 0-8 van nieuwe aanwinst Mees Hoedemakers was van absolute schoonheid. In de slotminuut kregen de Nijmegenaren nog een penalty waarmee de eindstand werd bepaald op 0-15. 

Even terug in de historie 

Nee, een stunt zat er vandaag voor DIO’30 absoluut niet in. Het krachtsverschil was veel te groot en dat is geen schande. In een lang verleden op 2e kerstdag 1957 was dat wel anders, toen een oppermachtig DIO’30 als 3e klasser op het terrein bij de familie Van Son aan de Heerseweg voor dik 3000 toeschouwers de Nijmeegse profs wist te overklassen. Onder aanvoering van de legendarische/wijlen Loetje van Kampen en Wim Lakenberg  en met een uitblinkende doelman Wim van de Zandt,  werd NEC in een bekerwedstrijd naar een kansloze 5-2 nederlaag terug naar Nijmegen geschoten. Mede daardoor verdiende Wim Lakenberg (oud-international) het seizoen daarop, op zijn 38ste, nog een transfer naar NEC. Dat waren nog eens tijden! 

Opstelling DIO’30 

De volgende spelers kregen vandaag speeltijd: 

Gijs Lamers,  Jesse Nass, Jesper Kaaks, Dani Bloemberg, Julian de Bie, Nick Schierboom, Luc van Hoeve, Tijmen van Doorn, Fahim Awad, Bram Oostenbroek, Francis Nijhof, Refano Dix, Coen Barten, Tobias Vonk, Kay van Koolwijk, Dillhan Sahin, Bas Jacobs, Daan Willems, Stijn ’t Jong, Tijn de Bie, Joost Zwartkruis, Nathan Zaaier.