DIO’30 verliest onnodig van Theole
Publicatie datum: 13/02/2023

De Drutenaren maakten zondagmiddag een slechte beurt door van het Tielse Theole met 3-5 te verliezen. De Drutense defensie was deze middag niet goed op dreef en doelman Nick Degen speelde een ongelukkige wedstrijd. Natuurlijk speelden er wat sentimenten, Henk Evers – de Tielse coach –  heeft een succesvol DIO’30-verleden. De Drutenaren waren er op gebrand de succesvolle reeks na de winterstop voort te zetten maar kwamen van een koude kermis thuis.

Tekst: Theo Willems

Dominant Theole in aanvangfase

Dit DIO’30 heeft vaste spelpatronen en een herkenbare speelwijze. Niettemin was het Theole dat vanaf het beginsignaal het initiatief nam en DIO’30 onder druk wist te zetten. De 0-1 in de 6e minuut was dan ook verdiend voor de Tielenaren, toen een fraai afstandsschot doel trof. Daarmee was de koek nog niet op, want in de 12e minuut werd het 0-2 toen een omhaal van een Tielse aanvaller tergend langzaam achter de grabbelende Nick Degen in het doel verdween. Deze tegenslag werd in de daaropvolgende fase in eerste instantie goed verwerkt. DIO’30 toonde veerkracht en het was Arthur van den Eeckhout die na een mooie steekpass de 1-2 op het scorebord liet aantekenen.

DIO’30 bleef aanvallen en nadat Van den  Eeckhout in de 40e minuut door een Tielse verdediger binnen de 16 meter ten val werd gebracht verzilverde hij de daaropvolgende strafschop en bracht de stand op 2-2. Een minuut later had Julian de Bie bijna de 3-2 op zijn schoenen, maar de Tielse doelman bracht fraai redding. Een domper voor de Drutenaren was dat in de 42e minuut Theole na een misgreep in de verdediging de 2-3 wist te scoren en in de daarop volgende minuut werd het zelfs 2-4 uit een strafschop.

Ruststand 2-4

In de 2e helft een aanvankelijk dominant DIO’30 dat volop ten aanval ging. Er kwamen kansen en het was andermaal Arthur van den Eeckhout die in de 50ste minuut  de achterstand op 3-4 wist terug te brengen. Een fraaie hattrick voor de deze middag sterk spelende spits. Daar bleef het voor de Drutenaren bij. Want de gifbeker was nog niet leeg  toen in de 70ste minuut bij een Tielse uitval Nick Degen in de korte hoek werd verrast en de achterstand werd vergroot naar 3-5. Deze tegenslag kwamen de Drutenaren niet meer te boven. Het spel werd  in de slotfase minder verzorgd en rommeliger. De scheidsrechter floot in de 96e minuut voor het einde van een sportieve wedstrijd.

Eindstand: DIO’30 – Theole 3-5

Deze middag  had voor DIO’30 door enkele fouten helaas een negatief resultaat. Toch heeft het team voldoende kwaliteit en perspectief voor een succesvol vervolg in de competitie. Eerstvolgende wedstrijd is op 5 maart 2023 uit tegen VVG’25 in Gaanderen.

Opstelling DIO’30

Nick Degen, Lars van Mill (46e minuut Sem Ariens), Tobias Vonk, Dries Belaraj, Jesper Kaaks (70e minuut Coen Barten), Luc van Hoeven (70e minuut Dani Bloemberg), Luc Verhoeven, Nick Schierboom, Bram Oostenbroek (72e minuut Fahim Awad),  Arthur van den Eeckhout, Giovanni Leidelmeyer.