DIO’30 voetbal event 29 mei 2021
Publicatie datum: 03/06/2021

DIO’30 Voetbal Event 2021

Op zaterdag 29 mei 2021 organiseerde DIO’30 de jaarlijkse open dag voor de jeugd. Dit is de jaarlijkse mogelijkheid voor kinderen uit de omgeving van Druten sfeer te proeven bij de Drutense voetbalclub. Met zo’n 35 nieuwe voetballers, 165 leden van DIO’30 en geweldige weersomstandigheden werd het een zeer geslaagde dag.

 In 3 groepen: ukken vanaf 4 jaar, pupillen tot 8 jaar en de oudere jeugd tot 14 jaar, werd er gedurende deze zaterdag diverse clinics afwerkt. Deze clinics waren zo ingericht dat het kind als individu het beste uit zichzelf kon halen.

Bij DIO’30 ligt de focus dan ook op het individu, dit betekent dat ondanks dat voetbal een teamsport is, er gekeken wordt naar de behoeften en kwaliteiten van kinderen. Tijdens dit Voetbal Event was er daarom voor ieder niveau en leeftijd uitdaging genoeg.  De kinderen konden hun skills verbeteren door bijvoorbeeld een  techniek challenge, een schot-snelheidsmeter en diverse partij- en afwerkvormen.

Als afsluiting van de dag mochten de groepswinnaars van voorrondes een penalty nemen op een keeper van N.E.C. 1 (Robin Roefs). De penalty bokaal werd dit jaar gewonnen door Alex Loos en Jada van Arkel.

Het DIO’30 Voetbal Event 2021 werd in goede banen geleid door de vrijwilligers van DIO’30 en ondersteunt door de spelers van de seniorenselectie 1 en 2 van DIO’30. Met merendeel zelf opgeleide spelers zetten we de komende jaren in op de verbinding tussen de selectie en de jeugd.

Opening DIO’30 Pannaveld “Joep van de Sluijs”

Joep van de Sluijs is op dit moment de trots van voetballend Druten. Met een contract op zak bij een eredivisie club N.E.C  en een opleiding bij DIO’30 laat Joep zien dat het vanuit DIO’30 mogelijk is om de top te bereiken. Met trots opende hij op 29 mei 2021 dan ook het “Joep v/d Sluijs veld´. Het is een pannaveld, waar de jeugd vrijuit kan voetballen en daarbij hun techniek en skills kan verbeteren.