DIO’30 Vrouwen1 kampioen!
Publicatie datum: 11/05/2024

Na lang wachten was het op dinsdagavond 7 mei zo ver voor DIO’30 Vrouwen1, de kampioenswedstrijd tegen FC Kunde VR2. Niet zomaar een wedstrijd, maar een wedstrijd tegen de nummer 2 uit de 4e klasse.

Met een verschil van vijf punten op de ranglijst en met nog drie wedstrijden op de planning, waarvan twee tegen FC Kunde VR2, speelde DIO’30 VR1 hier haar kampioenswedstrijd. Want bij winst waren ze zeker van het eerste dameskampioenschap sinds 2015 bij DIO’30.

Van zenuwen niks te merken

Met de zenuwen die gierden door het lijf en de koppies, trapten de dames om 20.15 uur af op het vertrouwde DIO’30-terrein. Maar van die zenuwen was in de eerste paar minuten niet veel te merken, want na het eerste druk zetten van Silke van de Berg kwam spits Nienke Geurts aan de bal en zij bracht de stand na twee minuten al op een 1-0 voorsprong.

Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer druk FC Kunde kon zetten. Dit leidde tot een aantal foutjes aan DIO’30-kant, met balbezit voor Kunde als gevolg. Gelukkig stond DIO’30 als een sterk team te voetballen en hield keeper Senne van Goethem lang de nul.

Ondanks het goede werk van de DIO’30-keeper maakte de spits van Kunde er na een goede aanval vanaf de rechterkant 1-1 van in de 38e minuut.

Tweede helft ploegen aan elkaar gewaagd

De tweede helft was van beide kanten sterk, er ontstonden veel duels waarvan DIO’30 de meeste wist te winnen. De kansjes bleven komen, maar geen leidde tot een doelpunt. Hoe dichterbij het eindsignaal kwam, hoe spannender de strijd werd. DIO’30 had aan één kans genoeg om de winnende te maken en die kans komt er altijd.

Een balletje van verdediger Janneke Lamers naar spits Nienke Geurts bracht haar in een 1 tegen 2-situatie en ze haalt vanaf de 30 meter prachtig uit en scoort! Zonder meer het allermooiste doelpunt dit seizoen, de 34e van Nienke! Als even daarna wordt afgefloten zijn de DIO’30 Vrouwen1 kampioen! Na maanden strijden, hard trainen, blessures en doorzetten hebben ze het mooi geflikt. Van harte gefeliciteerd!

Opstelling DIO’30:
Senne van Goethem (K), Lisa Schierboom, Eva Frederiks, Sanne Schierboom, Janneke Lamers, Micky La Scala, Maud Vos, Loes den Biesen, Silke van de Berg, Nienke Geurts, Sophie Lekatompessy