DIO’30 Vrouwen1 Winterkampioen!
Publicatie datum: 07/12/2023

Afgelopen zondag was voor DIO’30 Vrouwen1 de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander was Brakkenstein VR1 en aangezien de DIO’30-dames bovenaan staan, waren ze er zeer op gebrand om de wedstrijd te winnen.

Eerste helft niet goed uit de startblokken
Hoewel het elftal van trainer Gert-Jan Diebels goed gemotiveerd de mat opstapte, begonnen ze slecht aan de wedstrijd. Veel onnodig balverlies, weinig gewonnen duels en helaas een penalty tegen in de 15e minuut. Brakkenstein wist deze penalty te benutten en schoot de bal prima in achter de goed keepende Elke Lamers. Na deze treffer lieten de DIO-vrouwen de koppies echter niet hangen en pakten het spel beter op. Er volgden veel kansen, die helaas niet afgemaakt werden. De ruststand was daarmee ook 1-0 in het voordeel van Brakkestein.

Tweede helft voor DIO’30
Trainer Gert-Jan Diebels hield een goede peptalk in de kleedkamer en na de broodnodige rust kwamen de DIO-dames vol goede moed weer het veld op. De tweede helft begon uitstekend en dit zorgde meteen voor kansen. Na een aantal minuten schoot Sophie Lekatompesy vanuit een voorzet van Nienke Geurts de bal prima achter de Brakkestein-goalie en bracht daarmee de stand op 1-1. Dit doelpunt zorgde voor meer vertrouwen in de ploeg en Sophie Lekatompesy zag daarna haar kans schoon en maakte een mooie 1-2. Na een aantal mooie aanvallen die nét niet raak waren, schoot Lisa Schierboom DIO’30 na een mooie solo-actie naar de 1-3.  

Door de vele aanvallen van DIO’30 kreeg Brakkestein geen enkele kans meer voor een tegendoelpunt en ook moest de keeper van Brakkestein nóg een keer duiken toen Sophie Lekatompesy haar derde doelpunt van de middag liet aantekenen en daarmee een zuivere hattrick scoorde: 1-4.

Gestreden
DIO’30 Vrouwen1 streed deze middag hard voor de winst en werd beloond met een prachtige uitslag én het winterkampioenschap. Van harte gefeliciteerd!

Opstelling DIO’30
Elke Lamers (K), Lara de Leeuw, Loes den Biesen, Eva Frederiks, Nienke Geurts, Anne Klaassen, Jara Koppers, Sofie Koppers, Sophie Lekatompesy, Pleun van der Heijden, Daimy Publikhuizen, Lisa Schierboom, Sanne Schierboom, Carolien Termaat, Inge van der Meyde, Senne van Goethem (K), Sjuul Vermeer, Silke van de Berg, Maud Vos (C), Janneke Lamers.