DIO’30 wint door late treffer van Brakkenstein
Publicatie datum: 24/02/2019
24-02-2019: BRAKKENSTEIN 1 – DIO’30 1 1-2

DIO’30 heeft na 3 wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens 3 punten bij kunnen schrijven. De uitwedstrijd bij Brakkenstein werd door een doelpunt in de slotfase met 2-1 gewonnen. Deze wedstrijd was eind december afgelast waardoor dit pas de eerste ontmoeting was tussen beiden ploegen. Vorig seizoen werd er bij Brakkenstein met 3-0 verloren dus DIO’30 was gewaarschuwd dat het vol aan de bak moest voor een resultaat. DIO’30 begon met exact hetzelfde basis elftal als vorige week tegen Blauw Wit. Beide ploegen lieten meteen zien met aanvallende intenties aan de wedstrijd te zijn begonnen al liet de thuisploeg zich wel massaal terugzakken bij balbezit van DIO’30. DIO’30 mocht in de beginfase wat corners nemen en ook Brakkenstein wilde voor gevaar zorgen met spelhervattingen. Echte kansen leverde dit aan beide kanten niet op. DIO’30 kreeg steeds meer grip op de tegenstander en werd steeds gevaarlijker. Een kopbal van Dani Bloemberg ging naast. Aan de andere kant schoot Rick van Eijk uit een corner net naast. Brakkenstein doelman Jeroen Albers had bij een scherpe voorzet van Dadier Casal duidelijk moeite en wist de bal ten koste van een corner over het doel te tikken. DIO’30 bleef geduldig zoeken naar een opening en halverwege de eerste helft had dit succes. Nils Goertz wist Luc Verhoeven aan te spelen die met een goede actie het strafschopgebied in kon gaan en na nog een goede beweging de bal in het doel wist te schieten, 0-1. Bij de volgende aanval was er weer gevaar maar Dani Bloemberg leverde de bal helaas in bij een verdediger van Brakkenstein. Bij de volgende aanval was Dani Bloemberg weer gevaarlijk maar zijn schot kon eenvoudig worden gepakt door Jeroen Albers. Na een half uur spelen was er weer gevaar voor DIO’30. Een vrije trap van Luc Verhoeven werd echter door iedereen gemist en ging maar net naast het doel. Hetzelfde bij een corner waar meer in had gezeten. Vanwege de achterstand moesten Brakkenstein komen en dit leverde in de slotfase van de eerste helft wat kansen op. Een schot van Niek Adolfs van buiten het strafschopgebied ging naast en een kopbal van Rick van Eijk ging over. Het spel van DIO’30 werd wat slordiger en gehaast werd waardoor het veldoverwicht niet verder in doelpunten kon worden uitgedrukt waardoor beide ploegen met een 0-1 stand gingen rusten. Na de rust was Jesper Kaaks vervangen door Joram Pijl. Brakkenstein leek in de tweede helft wat feller. Het speelde ook in de richting van de kantine wat altijd voor meer vuur zorgt. De eerste kans was voor Mark van den Boogaard maar zijn schot ging voor langs. De aanvallen van DIO’30 waren in de tweede helft wat afgenomen maar het leek wel te scoren na een vrije trap van Luc Verhoeven. Doelman Jeroen Albers werd echter zodanig gehinderd dat de scheidsrechter affloot toen de bal in het doel verdween. De aanvallen van DIO’30 werden weer gevaarlijker, maar meer dan een schot van Luc Verhoeven dat werd geblokt leverde het niet op. Brakkenstein was gevaarlijk uit een corner maar Dennis Amati wist ten koste van een nieuwe corner een tegentreffer te voorkomen. Deze nieuwe corner werd weggewerkt maar Brakkenstein wist de bal opnieuw voor het doel te brengen. Nu kon Niek Adolfs bij de tweede paal geheel vrij de gelijkmaker binnenschieten. Een minuut later kreeg Brakkenstein 2 grote kansen om op voorsprong te komen maar Dennis Amatie wist dat met 2 goede reddingen te voorkomen. Even later opnieuw gevaar maar nu ging een schot van Mark van den Boogaard naast. Met Giovanni Leidelmeyer voor de moegestreden en even daarvoor geblesseerd geraakte Dani Bloemberg kwam er een frisse kracht in het elftal van DIO’30. Hiermee probeerde DIO’30 nog wat te forceren want het was de controle over de wedstrijd kwijt geraakt. Brakkenstein viel aan en DIO’30 gokte op de counter. In de slotfase had dit succes want 4 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam DIO’30 toch wat onverwachts weer op voorsprong. Luc Verhoeven wist met een knappe voorzet Bryan Croonen te bereiken die alleen voor het doel stond. De spits van DIO’30 kopte de bal op schitterende wijze in de verre hoek en liet zo doelman Jeroen Albers kansloos. De frustratie bij Brakkenstein was meteen zichtbaar en de ploeg kon het in de resterende tijd ook niet meer opbrengen om nog voor de 2-2 te gaan. DIO’30 kreeg nog wel wat kleine mogelijkheden via Dadier Casal en Luc Verhoeven maar het bleef bij 1-2. Zo zat het DIO’30 eindelijk weer eens mee en werd het harde werken van de ploeg beloond na een aantal wedstrijden waarin er ongelukkig puntverlies werd geleden. Een andere meevaller was dat koploper Havo met 2-2 gelijk had gespeeld had bij Roda’28. Ook directe achtervolger Rood Wit verspeelde punten en zo is er met nog 10 wedstrijden te spelen nog niets beslist. Komende week ligt de competitie stil vanwege de carnaval en daarna wacht DIO’30 wederom een uitwedstrijd. Dan gaat het op bezoek bij Rood Wit. De wedstrijd in Groesbeek begint om 14.00 uur.