DIO´30 wint eerste thuiswedstrijd van het seizoen
Publicatie datum: 05/10/2020

DIO´30 wint eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Na de overwinning vorige week tijdens de seizoen opening stond gister de eerste thuiswedstrijd tegen Union op het programma. Na een indrukwekkend eerbetoon voor de trouwe supporters die ons ontvallen zijn tijdens de coronacrisis begon DIO´30 sterk aan het duel.

In de openingsfase waren er wat speldenprikjes op de goal van Union, dit werd gevolgd door een grote kans voor Dani Bloemberg, deze bleef echter onbenut. In de 18e minuut was daar toch de verdiende 1-0  voorsprong voor DIO’30. Een iets wat harde voorzet van Arthur vd Eeckhout wordt goed teruggelegd door Bryan Croonen, waarna Dani Bloemberg de bal uitstekend de bal in de verre hoek kopt. Toch was vrij snel daarna het antwoord van Union, een verkeerde terugspeelbal werd keihard afgestraft en zo kwam Union halverwege de 1e helft gelijke hoogte. DIO’30 had meer balbezit en zocht weer naar de voorsprong. Tien minuten voor rust was deze dan ook daar. Dani Bloemberg scoorde zijn 2e goal van de middag en zette de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Met deze stand gingen de teams de kleedkamer in.

DIO’30 kwam sterker uit de kleedkamer dan Union. Arthur vd Eechkout zag zijn volley op de paal belanden terwijl Luc Verhoeven zijn goal afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Met nog een kwartier op de klok bracht Bryan Croonen DIO’30 op een 3-1 voorsprong. Het blijven druk zetten op de verdediging van Union werd beloond door goed doorgaan van Luc Verhoeven en Bryan Croonen waarna de nummer 9 van DIO’30 makkelijk kon intikken. Vrijwel direct na de goal bracht Union de spanning terug in de wedstrijd, een vrije trap werd hard ingeschoten en dus was de wedstrijd nog niet gespeeld. Vlak voor tijd moest DIO’30 nog verder met 10 man aangezien er al drie keer gewisseld was en aanvoerder Willem Vos het veld moest verlaten met een blessure. Luc van Hoeve had de eindstand nog op 4-2 kunnen zetten maar liet de kans onbenut.

Al met al een prima overwinning in de openingsfase van het seizoen. Mede door deze winstpartij zijn de mannen uit Druten minimaal één week de koploper in de 2l. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Apeldoorn tegen WSV met als doel om de koppositie vast te houden.