DIO’30 wint gelukkig maar verdiend van OBW
Publicatie datum: 22/05/2023

Verslag: Theo Willems

Foto: Twan vd Zandt

Voorafgaand aan de wedstrijd OBW-DIO’30 was er een minuut stilte in verband met het overlijden van de moeder van DIO’30-speler Bram Oosterbroek. Een indrukwekkend moment voor de spelers van beide teams en aanwezige supporters.

DIO’30 miste aanvoerder Jesper Kaaks, die wegens een blessure voor de resterende wedstrijden niet beschikbaar zal zijn. Jesper werd op de linksback-positie uitstekend vervangen door Coen Barten.

Overtuigende start

DIO’30 startte overtuigend en had het geluk dat het al in de 2e minuut op voorsprong kwam doordat een OBW-verdediger een voorzet van Luc van Hoeve in eigen doel werkte. In dezelfde minuut moest Lars van Mil het veld verlaten wegens een blessure. Julian de Bie was zijn vervanger. Na de openingstreffer golfde het spel heen en weer. Beide partijen kwamen niet tot hoogstaand voetbal en zochten vooral de lange bal. OBW had hier succes mee, want in de 18e minuut werd de rechterspits bereikt die alleen op doelman Gijs Lamers kon afgaan en beheerst de 1-1 liet aantekenen. In de 36e minuut had Julian de Bie de 1-2 op zijn schoen, maar de OBW-doelman wist fraai redding te brengen. Een minuut later had DIO’30 een 11-meter verdiend toen Fahim Awad in het doelgebied letterlijk door de OBW-doelman werd getorpedeerd, doch de leidsman zag hier geen overtreding in. De rust werd bereikt met de 1-1-stand.

Initiatief DIO’30 in 2e helft

De behendige Giovanni Leidelmeyer nam in de 2e helft de plaats in van Luc van Hoeve. Het was DIO’30 dat het initiatief nam met verzorgd en aanvallend spel. Bram Oosterbroek leek in de 48e minuut de 1-2 te scoren, maar zijn kopbal verdween net over het doel van OBW.  DIO’30 bleef domineren maar moest attent blijven op uitvallen van OBW. Tot driemaal toe wist doelman Gijs Lamers, die een ijzersterke partij keepte, in één-op-één situaties redding te brengen. In de 68e minuut werd de moegestreden en uitblinker Bram Oosterbroek vervangen door Dani Bloemberg. OBW leek met een gelijkspel genoegen te nemen. De Zevenaarse equipe kreeg toch de deksel op hun neus toen in de 96e minuut een diepe hoge bal door de eigen OBW-verdediger bijna wonderbaarlijk en buiten bereik van de doelman in het doel werd gewerkt, waarmee de stand op 1-2 werd gebracht.

Enkele seconden later floot scheidsrechter Molenaar voor het einde van een sportieve wedstrijd, waarin de Drutenaren met geluk – maar gezien het vertoonde spel in met name de 2e helft – verdiend een noodzakelijke overwinning wisten te behalen.   

In de running voor directe handhaving

De Drutenaren blijven na deze knappe zege in de running voor directe handhaving. Er stond vanmiddag een strijdvaardig en sterk collectief DIO’30 op het veld. Deze overwinning moet een geweldige stimulans zijn om op 2e pinksterdag (maandag 29 mei 2023) tegen het reeds gedegradeerde Spero klassebehoud veilig te stellen. Wat daarbij zeker ook kan helpen is de steun van een grote Drutense supportersschare!

Karakteristieken

scheidsrechter Dhr. K. Molenaar

Opstelling DIO’30

Gijs Lamers, Nick Schierboom, Sem Ariens, Coen Barten, Dries Belaraj, Tijmen van Doorn (71e min. Tobias Vonk), Bram Oosterbroek (67e min. Dani Bloemberg), Luc van Hoeve ( 46e min. Giovanni Leidelmeyer). Lars van Mil (2e min. Julian de Bie), Luc Verhoeven, Fahim Awad.