DIO’30 wint in slotfase van Trekvogels
Publicatie datum: 17/03/2019
17-03-2019: DIO’30 1 – TREKVOGELS 1 2-1

DIO’30 mag weer een klein beetje hoop hebben op de titel in de derde klasse D. Het won zelf door een late treffer met 2-1 van Trekvogels terwijl koploper Havo met 4-1 verloor bij Beuningse Boys. Met het onderlinge duel over 2 weken in het verschiet kan het dus nog spannend worden. Jesper Kaaks was bij DIO’30 vanwege een blessure niet beschikbaar en Willem Vos, Dadier Casal en Nick Schierboom begonnen op de bank. Frenky Ariens startte daardoor weer eens in de basis. Het spel ging in de beginfase op en neer en na 10 minuten voetballen was de eerste kans voor de bezoekers. Een schot van Jesse Wattimury werd gekeerd door Dennis Amati. Uit het niets kwam DIO’30 na ruim een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Na een goede combinatie werd de bal na een voorzet van Paul Frenken ingekopt door de geheel vrijstaande Dani Bloemberg. DIO’30 had niet echt een overwicht in de eerste helft maar het had van Trekvogels weinig te vrezen. De Nijmegenaren kregen bijna geen kans terwijl DIO’30 wel een paar keer gevaarlijk werd. Een afstandsschot van Luc Verhoeven werd gepakt door doelman Gino van Altena, een aanval via Giovanni Leidelmeyer en Bryan Croonen kon worden weggewerkt en een schot van Bryan Croonen ging over. Toch werd in de tweede helft de stand weer snel gelijkgetrokken. Trekvogels profiteerde optimaal van een wat makkelijk gegeven vrije trap. Brian Janssen schoot van net buiten het strafschopgebied de bal op fraaie wijze in het doel. Trekvogels was in deze fase van de wedstrijd feller en wist DIO’30 terug te dringen op eigen helft Het kreeg ook een aantal kansen op rij. Dennis Amati wist met een paar goede reddingen een achterstand te voorkomen. Ook ging een schot van Justin Schuurman in kansrijke positie net naast het doel. DIO’30 kwam wel weer wat onder de druk uit maar de beste kansen waren nog steeds voor Trekvogels. Justin Schuurman schoot weer naast en Dennis Amati wist met een knappe redding een schot van dichtbij van Koen Lensen te stoppen. Zo bleef DIO’30 in de wedstrijd en was het hopen op een kansje om de overwinning nog binnen te halen. Het spel lag wel geregeld stil. De spelers van Trekvogels appelleerde bij iedere beslissing van de scheidsrechter en schreeuwde bij ieder duel dat er een overtreding was begaan. De scheidsrechter trapte daar niet altijd in waardoor het voordeel voor DIO’30 was. Dat bleef voetballen terwijl Trekvogels alleen nog gevaarlijk was met vrije trappen en corners. DIO’30 wist in de slotfase toch nog te scoren. Na een snelle uitbraak via Bryan Croonen en Giovanni Leidelmeyer mocht DIO’30 een corner nemen. Trekvogels kreeg daarna de bal niet weg en na een schot van Paul Frenken was er opnieuw een corner. Luc Verhoeven wist de bal perfect voor het doel te krijgen waar Joram Pijl de bal kon inkoppen. In de resterende tijd waren er vooral  kansen voor DIO’30 om de voorsprong verder te vergroten maar ook Trekvogels kreeg nog een kans. Luc Verhoeven, Dani Bloemberg en Bryan Croonen hadden echter geen geluk. Ook Dadier Casal, die was ingevallen voor Giovanni Leidelmeyer, was nog een paar keer gevaarlijk. De kans van Trekvogels was voor Daan Buiting die in de blessuretijd net over de kruising schoot. Zo kreeg DIO’30 misschien iets meer dan waar het recht op had maar ook deze overwinningen tellen en kunnen op het einde van cruciaal belang zijn. Het verschil tussen DIO’30 en Havo is nu 3 punten in het voordeel van de ploeg uit die ook nog een wedstrijd minder hebben gespeeld. Over 2 weken staat de topper tussen de nummer 1 en 2 op het programma maar DIO’30 moet komende zondag eerst nog op bezoek bij Germania. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.