DIO’30 wint verdiend ‘derby van Maas en Waal’ van subtopper Leones
Publicatie datum: 29/01/2024

DIO’30 kende een slecht eerste seizoenshelft met als resultaat een laatste plaats op de ranglijst in 2G. Zondagmiddag hebben de Drutenaren een uitstekende wedstrijd gespeeld met een verdiende 2-3 overwinning. 

Van een klasseverschil was deze middag niet veel te merken. Integendeel, vanaf het beginsignaal probeerden de Drutenaren het spel naar zich toe te trekken. Na een vloeiende aanval had Dani Bloemberg in de 4e minuut de 0-1 op zijn schoen, maar zijn inzet vloog over het Leones-doel. Leones wist zich gaande de wedstrijd  onder de Drutense druk uit te spelen. Belangrijke pionnen in de Leeuwense formatie zoals Bram Kooijmans en Daniel van Leest zorgden met technisch goed voetbal voor gevaarlijke momenten in de Drutense defensie. Enigszins tegen de verhouding wist Leones in de 17e minuut vanuit een hoekschop de stand op 1-0 te brengen. Een van de spaarzame momenten waarbij de DIO’30-verdediging niet helemaal vrijuit ging. 

Leones op 2-0

Enkele minuten later wist DIO’30 aanvaller Fahim Awad met alleen de Leones-doelman voor zich het doel niet te vinden. DIO’30 behield een overwicht en had de pech dat in de 30e minuut een zeker schijnend doelpunt wegens buitenspel werd afgevlagd. In de 44e minuut weer een grote kans voor DIO’30 die niet benut werd. De Drutenaren kregen daarmee de deksel op hun neus, want uit de tegenaanval was het Leones dat na enkele schitterende acties van aanvaller Daniel van Leest de voorsprong naar 2-0 wist te tillen. 

DIO’30 domineert in de tweede helft

In de 2e helft speelt DIO’30 fel en krijgt de overhand. De druk op het Leeuwense doel werd opgevoerd. Het was dan ook terecht dat in de 48e minuut Tijmen van Doorn de stand op 1-2 wist te brengen. DIO’30 bleef met goed voetbal de aanval zoeken, doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Het was meer dan verdiend dat in de 57e minuut uitblinker Dani Bloemberg op fraaie wijze de stand op 2-2 wist te brengen. DIO’30 begreep dat er deze middag een goed resultaat tegen het toch beslist niet zwakke Leones was te behalen. De Leeuwense formatie kwam echter niet meer tot aanvallen toe en leek onder de Drutense druk te bezwijken. In de 68e minuut werd DIO’30 aanvaller Fahim Awad binnen de 16 meter op onrechtmatige wijze tegen de grond gewerkt. Arbiter Baardman was onverbiddelijk en wees naar de 11-meterstip. Sterkhouder Bram Oosterbroek knalde met overtuiging de bal langs de kansloze Leones-doelman en bracht daarmee de stand op 2-3 in Drutens voordeel. Leones probeerde het wel, maar moest het als collectief deze middag afleggen tegen een uiterst gemotiveerd DIO’30. 

Sterke DIO’30-defensie

In de slotfase ontstonden er voor het DIO’30-doel nog enkele hachelijke momenten, vooral door de verre inworpen van de Leonesaanvaller, maar de DIO’30-defensie met het sterke centrale blok Tijmen van Doorn en Tobias Vonk gaf geen krimp. Geluk hadden de Drutenaren nog wel toen in de laatste minuut een doelpunt van Leones wegens buitenspel werd afgekeurd. In de 113e minuut floot arbiter Baardman voor het einde van een spannende en bevlogen wedstrijd met een verdiende overwinning van DIO’30 op subtopper Leones. 

Een deze middag sterk DIO’30-collectief dat verrassend voor de dag wist te komen. Zo spelend moeten er punten behaald kunnen worden. Voorlopig blijven we nog in de onderste regionen bivakkeren. A.s. zondag 4 augustus een nieuwe kans thuis tegen Beuningse Boys waarvan in de 1e wedstrijd onnodig met 4-1 werd verloren. 

Opstelling DIO’30 

Gijs Lamers, Jesper Kaaks, Tobias Vonk, Tijmen van Doorn, Nathan Zaaijer, Nick Schierboom, Bram Oosterbroek, Dani Bloemberg, Fahim Awad (82e min. Coen Barten), Kay van Koolwijk (70e min. Giovanni Leidelmeier), Luc van Hoeve (87e min. Stijn ’t Jong)