DIO’30 zet met nieuwe hoofd jeugdopleiding volgende stap
Publicatie datum: 05/05/2020

DIO’30 heeft een nieuwe hoofd jeugdopleiding gevonden: Mark Vaessen.

 

Vaessen heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al de nodige ervaring opgebouwd als instructeur bij de CIOS, 10 jaar jeugdtrainer bij N.E.C. Nijmegen en sinds mei 2015 werkzaam als Hoofd Jeugdopleidingen bij Reliance Foundation Young Champs 

https://www.reliancefoundation.org/young-champs-residential-scholarships

 

‘Ik kijk er nu naar uit om mijn visie en ideeën bij DIO’30 te implementeren’, zegt Vaessen. ‘In de prettige en open gesprekken met de technische commissie is er de duidelijke ambitie uitgesproken. We willen structureel de beste jeugdopleiding uit de regio zijn, en dat is zeker niet arrogant bedoeld.

 

DIO’30 is al de grootste vereniging in Maas en Waal en daar valt nog veel meer uit te halen.

Succes is een ervaring, een beleving die je hebt wanneer je iets doet wat je eerder niet kon. Een gezamenlijke overwinning, of een nieuw inzicht. Voetballen gaat daarom niet alleen om winnen, of verliezen. Het gaat vooral om overwinnen en om vriendschap, veerkracht en om teamvorming, met de juiste talenten, op de juiste plek. Het gaat over leren vallen en opstaan en samen ervoor gaan, ook al is het soms moeilijk. DIO’30 is een club waar je jezelf kunt zijn en je de voetbalpassie kunt delen, waar ik de komende jaren onderdeel van uit mag maken.

 

DIO’30 zie ik als een club met veel mogelijkheden en uitstekende faciliteiten.’ Kijkend naar hoe de nieuwe technische commissie vooral op dit moment op de achtergrond bezig is zie ik echt een vereniging die stappen wil maken en waar de komende jaren wat moois staat te gebeuren en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

 

DIO’30 was op zoek naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding. ‘Bij DIO’30 durven we vernieuwend en vooruitstrevend te zijn. We willen stappen vooruit maken en daarvoor is durf nodig. We zien in Mark die gedreven en moderne professional’. Met de stappen die de jeugd van DIO’30 afgelopen jaren heeft gemaakt is er al een stevige fundering neergelegd, en niet onbelangrijk, is het gelukt om in een hele korte periode gecertificeerd te zijn als lokale jeugdopleiding van de KNVB. Kijkend naar de eisen die de KNVB hieraan stelt verdient dit een dikke pluim aan ieder die hieraan meegewerkt heeft, vertelt Nass, voorzitter van het Technische Commissie DIO’30.

 

‘Daarnaast staat Mark voor innovatie en heeft hij brede ervaring opgedaan in alle aspecten die terugkomen in het vak van hoofd jeugdopleiding. Ook neemt hij een vernieuwend netwerk, manier van werken en internationale ervaring met zich mee’, aldus Nass.

Namens Technische Commissie DIO’30