DIO’30 zet opgaande lijn voort
Publicatie datum: 30/01/2023

Benauwde, maar 1-0 verdiende zege op OBW. Equipe van interimcoach Rick Peters boekt 2e thuiszege.

(Verslag Theo Willems, foto Twan vd Zandt)

Natuurlijk, één zwaluw maakt nog geen zomer en twee ook niet, maar wat de Drutenaren tegen het Zevenaarse OBW lieten zien geeft vertrouwen voor een goed competitievervolg. Vorige week tegen Spero was het spel al een opsteker. Vandaag stond er een strijdbaar DIO’30-collectief. Verdediger Sem Ariens ontbrak wegens een schorsing, maar Lars van Mil toonde zich in de verdediging een uitstekende stand-in. De Drutenaren missen overigens nog steeds door een blessure gevelde aanvaller Dani Bloemberg.

Overwicht OBW

In de 1e helft was sprake van een licht overwicht voor OBW en mochten de Drutenaren van geluk spreken dat de doellat redding bracht in de 20e minuut na een corner. OBW behield met een sterk middenveld de controle, maar echt gevaarlijke situaties leverde dat niet op. Dreigde er gevaar, dan stond een sterk keepende Nick Degen op zijn post. Daarnaast maakte de Drutense defensie met alweer een excellerende Tobias Vonk, Dries Belaraj en Jesper Kaaks een gedegen indruk.

DIO’30 sterk en overtuigend in 2e helft

Na de hervatting nam DIO’30 het initiatief en werd de druk op het Zevenaarse doel opgevoerd. Het Drutense team kwam beter in het spel en dat leverde goede aanvallen op, maar doelrijpe kansen werden niet benut.  Bij een uitbraak van OBW had de DIO’30-doelman voor de tweede maal het geluk aan zijn zijde. Weer bracht in de 55ste minuut de doellat redding. De Drutenaren raakten daarvan niet onder de indruk en bleven de aanval zoeken. Een doelpunt kon niet uitblijven. In de 60ste minuut werd die aanvalsdrift beloond doordat Luc Verhoeven vanuit een bijna onmogelijke positie in het Zevenaarse doelgebied met een draaiende beweging DIO’30 verdiend op 1-0 wist te brengen . DIO’30 bleef de aanval zoeken, maar doelpunten leverde het niet meer op. De uitstekende scheidsrechter Stienezen beëindigde het sportieve duel na 96 minuten.

Aansluiting bij middenmoot

Wederom 3 kostbare punten voor de Drutenaren die daardoor aansluiting krijgen met de middenmoot. Volgende week in Groenlo tegen koploper Grol volgt voor DIO’30 een ware krachtmeting. Het thuisduel ging destijds onverdiend met 0-1 verloren.

Karakteristieken

 Scheidsrechter: dhr. Stienezen

 60ste minuut 1-0 Luc Verhoeven

Gele kaart OBW 1 keer

Gele kaart DIO’30 1keer

Opstelling DIO’30

Nick Degen, Lars van Mil, Tobias Vonk, Jesper Kaaks, Dries Belaray, Francis Nijhof (55e min. Luc van Hoeve), Luc Verhoeven, Bram Oosterbroek, Arthur van Eeckhout, Nick Schierboom, Giovanni Leidelmeyer (70e min. Julian de Bie).