Erelid Ger van Merwijk overleden
Publicatie datum: 14/12/2023

Afgelopen woensdag bereikte ons het droevige nieuws dat Ger van Merwijk op woensdag 13 december is overleden. Ger was al vanaf zijn 6e levensjaar lid van DIO’30 en is 14 dagen voordat hij 75 jaar zou zijn geworden, gestorven.

Ger was 43 jaar lang bestuurslid van DIO’30. Tot 1992 als algemeen bestuurslid en vanaf dat jaar als bestuurslid en wedstrijdsecretaris Senioren. Ger is in de amateurvoetbalsport binnen Nijmegen en omstreken dan ook een bekend persoon. Als wedstrijdsecretaris senioren verzorgde Ger met hulp van zijn echtgenote Toos zeer stipt de administratie rondom de seniorenwedstrijden. Afgelastingen werden altijd direct doorgegeven via de telefoon, zo ging dat toen nog. En Ger heeft dat, ondanks de komst van Voetbal.nl, altijd volgehouden. Dan ging de telefoon ’s avonds om 22.00 uur nog en wist je genoeg: “Met van Merwijk, goedenavond…”.

Ger was op de zondagen tot net voor de coronaperiode altijd de vaste contactpersoon van de scheidsrechter van het eerste elftal en hij was gastheer voor het bestuur van de tegenstander. Ger zorgde altijd goed voor de innerlijke mens.
Ook binnen het scheidsrechtersgilde van de KNVB district Oost was hij mede daarom ook geliefd en bekend. Voor de wedstrijd wat te drinken en te eten, in de rust een extra drankje in de kleedkamer en na de wedstrijd nog even iets te eten. Ger wilde dat de scheidsrechters het fijn hadden bij onze vereniging. Aandacht die we voor een scheidsrechter in de huidige tijd nog wel eens missen. In 2016 trad Ger na 43 jaar af als bestuurslid en hij werd op die avond benoemd tot erelid van onze vereniging. De laatste jaren was Ger steeds meer aan huis gekluisterd en zagen we hem helaas steeds minder bij onze vereniging.

DIO’30 wenst de nabestaanden van Ger heel veel sterkte.