Even voorstellen: Dennis Gubbels nieuwe secretaris DIO’30
Publicatie datum: 25/01/2024

Sinds kort maakt Dennis Gubbels deel uit van het bestuur van DIO’30 als secretaris. Voor Dennis (49) is voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven, naast het zorgen voor zijn vier zoons en z’n werk bij Micodo in Nijmegen.

Voetballoopbaan

Dennis begon op zijn 5e bij DIO’30 als voetballertje, maar werd al snel keeper. Tot zijn 16e had hij het geluk deel te mogen uitmaken van teams die elk jaar meededen voor het kampioenschap én ook kampioen werden. Op zijn zeventiende maakte Dennis de overstap naar de A1 van Leones en daarna is hij actief geweest bij SCD, AAC, Batavia, Sint Jan (2e klasse), DSZ en zelfs SCP om vervolgens weer terug te keren op het vertrouwde nest bij DIO’30. Momenteel speelt Dennis in het 3e elftal op zondag dat vorig jaar (toen nog DIO’30-6) kampioen werd.

Voetbalvrijwilliger

Dennis stak veel vrije tijd in het voetbal van zijn zoons: “Ik ben begonnen als trainer van het team van mijn oudste zoon. Twaalf jaar geleden was ik ook keeperstrainer van de F-jes. Hartstikke mooi om te doen. Ik ben bij al mijn zoons minimaal één seizoen trainer geweest en ja, als je er 4 hebt dan is dat soms qua tijd bést even aanpoten! In 2019 heb ik de cursus ‘clubscheidsrechter’ gevolgd bij de KNVB en fluit ik iedere week één of twee wedstrijden”.

Extra uitdaging

Dennis is voor velen geen onbekende in Druten. Hij had in het verleden zijn eigen PLUS-supermarkt in het dorp en was één van de hoofdsponsors van de jeugd. Samen met Dessa en RickSports speelde Dennis een rol in de totstandkoming van het kledingfonds van DIO’30.

Onlangs zocht Dennis een extra uitdaging en de bestuursfunctie voor secretaris die openstond klonk hem dan ook goed in de oren, zo vertelt hij: “DIO’30 heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt, mede door het huidige bestuur. Ik wil hier graag een steentje aan bijdragen en met mijn eerdere ervaringen als bestuurslid van de OVD in Druten denk ik dat ik van een positieve meerwaarde kan zijn.”

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven

“Ik vind dat ieder lid van de club op zijn eigen niveau plezier moet hebben in het voetballen, want daar begint het mee”, zegt Dennis. “Dat er vervolgens op bepaalde niveaus ook prestaties verwacht worden hoort er ook bij. En ik vind respect ook heel belangrijk, in alle vormen die er maar te bedenken zijn binnen het voetbal. Voor teamgenoten en tegenstanders en voor trainer en leiders. En, niet te vergeten voor de scheidsrechters en de ouders die staan te vlaggen langs te lijn. Zonder hen geen wedstrijden. Voor dit respect wil ik me binnen de club inzetten.”

Het mooiste zou Dennis vinden als we weer een eigen voetbaltoernooi zouden kunnen gaan opzetten: “Als kleine jongen vond ik niks zo mooi als voetbaltoernooien, zoals dat er vroeger ook was met Pinksteren. Als we dát nog eens zouden kunnen organiseren…” Dennis besluit: “Je mag me altijd aanspreken als bestuurslid als er ergens vragen over zijn of als je ideeën hebt hoe het beter zou kunnen in het belang van de vereniging. En nog beter: meld jezelf aan als vrijwilliger om ook een bijdrage te leveren!”

Dennis Gubbels, secretaris van DIO’30