Hardwerkend en strijdend DIO’30 poetst met verdiende overwinning het debacle van vorige week weg
Publicatie datum: 07/11/2023

Vooraf waren er wat vraagtekens hoe de Drutenaren de grote nederlaag van vorige week zouden hebben verwerkt. DIO’30 kende na vier wedstrijden een zwakke seizoenstart. Het doelsaldo tot vanmiddag van 2 voor en 18 tegen sprak boekdelen. Defensief maar ook aanvallend konden de Drutenaren tot nu toe absoluut geen potten breken.

Hardwerkend DIO’30
Vanmiddag op een zwaar DIO-veld was er evenwel sprake van een hardwerkend en sterk collectief. Verdedigend met de teruggekeerde Nathan Zaaier op rechts en centraal Tobias Vonk op zijn vertrouwde positie had men de zaken uitstekend op orde. DIO’30 ging voortvarend en met goed voetbal van start. Dat leverde in de 15e minuut een niet te missen kans op die jammer genoeg niet door Bram Oostenbroek kon worden benut. Het spel golfde op en neer en Trekvogels met een uitstekend middenveld was zeker niet de mindere. Toch waren het de Drutenaren die in de 32e minuut op voorsprong kwamen. Een door Jesper Kaaks keurig opgezette aanval vanuit de linkerkant werd door Luc van Hoeve wonderschoon in het doel gewerkt, waarmee de stand op 1-0 werd gebracht. Amper een minuut later leek Trekvogels op gelijke hoogte te komen, maar vrij voor Gijs Lamers faalde de Nijmeegse aanvalspits in de afwerking. Dat was ook het enige smetje op de Drutense verdediging.

Drutenaren blijven verdedigend uitstekend overeind
De 1e aanval van DIO’30 na de rust in de 46e minuut leverde direct een treffer op. Na goed te zijn aangespeeld was het Bram Oostenbroek die met een afgemeten voorzet spits Dani Bloemberg wist te bereiken, die genadeloos uithaalde en daarmee de 2-0 in Drutens voordeel bracht. Trekvogels wist in deze fase tegen het onverzettelijke DIO’30 voetballend weinig in te brengen. Het gebruikte veelvuldig de lange bal waar de uitstekende Drutense verdediging wel raad mee wist. In sporadische gevallen was er nog altijd de betrouwbare doelman Gijs Lamers.

Trainer Bas Hendriks paste nog wissels toe, in de 60e minuut verdediger Coen Barten voor de goed spelende aanvaller Giovanni Leidelmeyer. Barten kende andermaal een sterke invalbeurt. In de 70e minuut werden voor de moegestreden Dani Bloemberg en Luc van Hoeve Bas Jacobs en Julian de Bie ingebracht die eveneens een goede indruk maakten. In de slotminuten werd aanvoerder Jesper Kaaks vervangen door Dilhan Dahin. Al deze wissels brachten geen verandering in de stand. Leidsman Kroesen, die overigens uitstekend floot, maakte in de 98e minuut een einde aan de wedstrijd. Resultaat een keurige 2-0 overwinning voor DIO’30.

Een uitstekend herstel vanmiddag van de strijdbare en onverzettelijke Drutenaren. Zo spelend moet een goed vervolg in deze competie mogelijk maken. Volgende week 12 november een nieuwe kans tegen nieuwkomer Schalkhaar. Een overwinning betekent directe aansluiting bij de brede middenmoot.

Opstelling DIO’30
Gijs Lamers, Francis Nijhof, Jesper Kaaks (82e min. Dilhan Sahin) Tobias Vonk, Tijmen van Doorn, Nathan Zaaier, Nick Schierboom, Bram Oostenbroek, Dani Bloemberg (70e min. Bas Jacobs) Luc van Hoeve (70e min. Julian de Bie), Giovanni Leidelmeyer (60e min. Coen Barten).

Verslag: Theo Willems, foto Twan van der Zandt.