Machteloos DIO’30 verliest thuisduel met 0-2 van koploper DVC’26
Publicatie datum: 11/12/2023

Opnieuw een nederlaag van DIO’30, nu tegen het Didam DVC’26 dat door deze overwinning de koppositie in 2G heeft ingenomen. De Drutenaren misten bij aanvang aanvoerder Jesper Kaaks die pas in de 70e minuut ingezet kon worden.

DIO’30 ging aanvallend van start en dat leverde een tweetal kansen op die niet benut werden. DVC’26 heeft een fysiek sterk en ervaren team dat zich na de openingsfase onder de Drutense druk wist uit te spelen. Het duel ging gelijk op. Het was echter Cas Cornelissen van DVC’26 die – enigzins tegen de verhouding in – in de 27ste minuut na een corner de 0-1 wist in te schieten. Het was de zoveelste tegentreffer voor de Drutenaren bij een standaardsituatie. Een veel voorkomend euvel dit seizoen bij DIO’30.  Na de tegenslag probeerde DIO’30 het tij te keren, maar het kon ook deze middag in aanvallend opzicht geen potten breken. Het ontbreekt dit seizoen duidelijk aan scorend vermogen.

DIO’30 na rust aanvallend machteloos

Na rust kwam DVC’26 aanvankelijk beter uit de kleedkamer dan DIO’30. De Didamse formatie combineerde vlot en had de pech dat in de 56e minuut de doelpaal een tweede treffer voorkwam. DIO’30 wist daar weinig tegenover te stellen. Ook de inbreng van een viertal wissels bij DIO’30 in de 70e minuut bracht aan het spelbeeld van de Drutenaren geen verandering. De wissels waren respectievelijk Kay van Koolwijk en Jesper Kaaks voor Coen Barten en Daan Willems en enkele minuten later Giovanni Leidelmeyer voor Tijmen van Doorn en Luc van Hoeve voor Fahim Awad. Een te makkelijk weggegeven hoekschop in de 84e minuut was de aanleiding voor de 0-2. Het was Alex Scheffer die na weinig overtuigend optreden van doelman Gijs Lamers de voorsprong in Didams voordeel wist te vergroten. DIO’30 probeerde het in de slotfase wel, maar het was niet bij machte doeltreffend toe te slaan. Scheidsrechter Schoonderwoerd floot in de 93e minuut voor het einde van wederom een verloren wedstrijd.

Toch nog enkele lichtpuntjes

Waren er dan geen lichtpuntjes bij de Drutense formatie? Jazeker wel, verdedigend met een goed blok van Tobias Vonk en Tijmen van Doorn heeft men de zaken goed op orde. Ook de jeugdige rechterverdediger Nathan Zaayer overtuigt, net als aanvoerder Jesper Kaaks op de linkerflank. Ook de middenlinie kan op dit niveau goed mee. Aanvallend schiet het team ondanks het harde werken tot nu toe duidelijk te kort. Het doelsaldo spreekt dan ook boekdelen. In dit opzicht is er nog genoeg werk aan de winkel, een zware taak voor trainer Bas Hendriks, die hopelijk na de winterstop zijn team aanvallend aan de praat krijgt. Met een voorlaatste plaats gaat DIO’30 in 2G de winterstop in. De competitie wordt op 21 januari 2024 hervat met een thuisduel tegen middenmoter Vorden.

Opstelling DIO’30

Gijs Lamers (K), Nathan Zaaijer, Tobias Vonk, Tijmen van Doorn (74e min. Luc van Hoeve), Daan Willems (70e min. Jesper Kaaks), Bram Oosterbroek, Nick Schierboom, Coen Barten (70e min. Kay van Koolwijk), Fahim Awad (74e min. Giovanni Leidelmeyer), Bas Jacobs, Dani Bloemberg 

Verslag en foto: Theo Willems en Twan van der Zandt