Nieuwsbrief DIO’30 april 2020
Publicatie datum: 01/01/1970

Nieuwsbrief DIO’30 10 april 2020

Beste DIO’30 leden

In deze tijd van coronacrisis is het erg stil rond en op de Gelenberg. Het sportpark is gesloten en er wordt dit seizoen niet meer gevoetbald. Ik hoop echter dat het allemaal goed met jullie gaat en samen goed door deze tijd komt. Ik wil wel even stilstaan bij onze zieken en overledenen! Wij zijn in gedachten bij hen. Familie en vrienden sterkte in deze zware tijden.

Er wordt en is door vele mensen nog hard gewerkt voor DIO’30. Ik wil jullie meenemen is wat er zoal de laatste weken gebeurd is.

Zoals wel inmiddels bij jullie bekend is er op de Gelenberg veel werk verzet om de zonnepanelen op het tribunedak en de LED verlichting rondom veld 3/4/5 te realiseren.
Ik bedankt daarvoor dan ook onze Stichting en daarbij in het bijzonder Sander van Gelder die dit gehele project namens DIO’30 heeft begeleid. Hij werd hier ondersteunt door vele vrijwilligers van DIO’30, die dagelijks klaar stonden om de professionals bij te staan met raad en daad. Nogmaals super bedankt. We kunnen als vereniging trots zijn dat we de 1e stappen hebben gemaakt naar een energieneutraal sportpark.
Wat ik in dit kader wel aan jullie allemaal wil vragen is om zelf ook actief mee te doen aan energiebesparing op de club. Dat kan door bijv. deuren te sluiten als verwarming aan staat, licht uit te doen als je ruimte verlaat, minder lang te douchen etc. Ik ben nog op zoek naar een “ambassadeur” die DIO’30 en haar leden helpt om met z’n allen blijvend verantwoord om te gaan met onze.
Ook het bestuur van DIO’30 stond ivm de coronacrisis voor een hele nieuwe onbekende situatie. Het abrupt stoppen van het voetbal had dit bestuur ook nog nooit meegemaakt. Er moest opeens van alles gebeuren en besloten worden. Opdracht was om voor de toekomst de club financieel gezond te houden. Omdat ook wij niet fysiek bij elkaar mogen komen, hebben we ook daarin iets nieuws gedaan. Vergaderen op afstand met behulp van “Outlook teams”. Ik kan jullie zeggen een hele ervaring, maar het werkt uitstekend.

Wij hebben dan ook beslissingen moeten nemen zoals stopzetten vergoedingen. Ik ben blij dat dit binnen onze club door de betrokkenen goed is opgepakt en veel begrip heeft gevonden. Zij leveren ieder voor zich daarmee een bijdrage aan financieel overleven van onze club. Bedankt hiervoor!
Onze penningmeester a.i. Gert Jan Diebels heeft alle mogelijkheden onderzocht tot steun van buitenaf, zoals gemeente en KNVB. De aanvragen daartoe zijn in behandeling. Afwachten maar of men ons wil ondersteunen.

Ik heb de voorzitter van de Stichting Voetbalsport DIO’30 Henk Diebels gevraagd om het groot onderhoud aan onze velden naar voren te halen. Dat is inmiddels ook gebeurd. Zo zijn de grasvelden onderhanden genomen en is ook het kunstgras voorzien van nieuwe aanvullende korrels. Dit brengt mij wel nog tot een dringend verzoek om weg te blijven van de velden. Deze moeten nu weer “rusten” om klaar te zijn voor volgend seizoen. ( En betreden kost trouwens veel geld ivm handhaving BOA’s Gemeente).

Ook staat de organisatie rondom DIO’30 niet stil. Met het oog op de doorontwikkeling van DIO’30 en de start van het volgende seizoen zijn er dingen te melden.
Zo kan ik met trots melden dat er twee nieuwe commissies zijn gevormd.
De Technische Commissie DIO’30 onder leiding van Hans Jurgen van de Kamp, lid van Bestuur DIO’30 portefeuille Voetbalzaken en de Jeugdcommissie DIO’30 onder leiding van Geo van Tintelen, aspirant lid van Bestuur DIO’30 portefeuille Jeugdvoetbal . Deze commissies worden gevormd door nieuwe vrijwilligers, die de handen uit de mouwen steken voor DIO’30. Ik wens ze allemaal succes en plezier en fijne samenwerking bij onze club. Deze commissies zullen zich nog in een later stadium verder aan jullie voorstellen en hun laatste nieuwtjes bekend maken.

Ik hoop dat jullie op deze wijze wat bijgepraat te hebben over het laatste wel en wee op onze club. Wanneer er weer meer nieuws te vertellen is zal er vervolg komen op deze nieuwsbrief.
Ik wens iedereen alle goeds en blijf gezond!!! Fijne Paasdagen.

Namens Bestuur DIO’30
Hans Berendsen
Voorzitter