Onnodig verlies DIO’30 bij koploper DVC’26
Publicatie datum: 13/05/2024

De Drutenaren blijven verliezen, maar ook deze nederlaag tegen de lijstaanvoerder was niet nodig. De wedstrijd kende voor DIO’30 een moeizame start, want al na 15 minuten keken de Drutenaren tegen een ogenschijnlijke kansloze 0-2  achterstand aan. Het team herstelde zich, maar wist de kansen die er zeker waren niet te benutten.

DIO’30 had wel de pech dat Fahim Awad in de 28e minuut de paal trof en Dani Bloemberg even later in kansrijke positie het doel niet wist te vinden. Hoe het wel moest werd in de 38e minuut duidelijk, toen DVC’26 wist uit lopen naar 3-0. Drie Didamse aanvallen, drie doelpunten voor een efficiënt spelend DVC’26 tegen een beter voetballend DIO’30. 

Sterk DIO’30 doet zich na rust tekort

Trainer Bas Hendriks paste in de tweede helft direct twee wissels toe, Coen Barten voor Bram Oosterbroek en Jean Paul Berens voor Luc van Hoeve. Dat het team kan voetballen bleek direct, want binnen 2 minuten was de achterstand teruggebracht naar 2-3. De doelpuntenmakers na fraaie combinaties waren Jean Paul Berens en Fahim Awad. Een minuut later leek Dani Bloemberg de 3-3 op zijn schoen te hebben, maar een DVC’26-verdediger bracht op de doellijn redding. Onder impulsen van een uitstekend middenveld, met Coen Barten en Nick Schierboom als uitblinkers, werd DVC’26 volledig overtroefd. De ervaren Didammers konden het niet meer belopen. Het was eenrichtingsverkeer naar het DVC’26-doel. Het uitstekende spel en enkele doelrijpe kansen leverde ondanks nog het inbrengen van Lars van Mil, Julian de Bie en Kay van Koolwijk echter geen Drutense doelpunten meer op. Integendeel, het was DVC’26 dat in de slotseconde de voorsprong vergrootte naar 4-2. De Didammers wisten deze middag hun kansen uit de sporadische aanvallen optimaal te benutten. 

Strijdend DIO’30

Een zwakke start en een krachtig herstel van onze ploeg die veerkracht toonde, maar desondanks in deze wedstrijd opnieuw een verlies moest incasseren. Positief is dat na het verlies en de degradatie we deze middag opnieuw een strijdend DIO’30 hebben gezien dat tot goed en aantrekkelijk voetbal in staat is. Volgende week zondag 19 mei staat thuis de derby tegen Leones op het programma. Voor DIO’30 staat alleen nog de Maas en Waalse eer op het spel. Het uitduel werd na een spannende wedstrijd verdiend met 2-3 gewonnen. Zo spelend als vanmiddag zijn we beslist niet kansloos tegen middenmoter Leones.

Opstelling DIO’30

Gijs Lamers, Nathan Zaaijer, Tijmen van Doorn, Tobias Vonk (Lars van Mil), Jesper Kaaks, Dani Bloemberg (Julian de Bie), Bram Oosterbroek (Coen Barten), Nick Schierboom, Luc van Hoeve (Jean Paul Berens), Fahim Awad, Giovanni Leidelmeijer (Kay van Koolwijk).