Sportief dieptepunt DIO30
Publicatie datum: 30/10/2023

Drutenaren verliezen met 8-0 in en van koploper Varsseveld.

Vooraf was het gezien de stand op de ranglijst van de 2 teams duidelijk dat het voor DIO30 een moeilijke opgave zou worden voor een gunstig resultaat.  
Trainer Bas Hendrikx koos tegen de koploper voor een relatief aanvallend concept dat echter totaal niet uit de verf kwam. De tactische keuzes van de oefenmeester riepen deze middag de nodige vragen op. Tobias Vonk bijvoorbeeld – in de vorige competitie een openbaring – vervult deze middag als rechterverdediger een rol die Vonk niet ligt. Ook voor de immer zwoegende Bram Oosterbroek was deze middag geen basisplaats weggelegd. Oosterbroek werd pas ingebracht in het 2e gedeelte bij een reeds kansloze 4-0 achterstand. De Drutenaren hadden wel de pech dat Coen Barten wegens een blessure op het appel ontbrak. Maar ook Barten had gezien het uitstekende spel van de koploper het verschil deze middag niet kunnen maken.  

Overtuigende start Varsseveld 

Reeds direct bij aanvang werd de Drutense verdediging door Varsseveld in het nauw gedreven. Dat leverde de eerste 10 minuten al een drietal grote kansen op voor de thuisploeg die niet verzilverd werden. In handelingsnelheid en spelinzicht schoten de Drutenaren  duidelijk tekort. Met vlotte combinaties werd DIO30 afgetroefd. Het was verdiend dat Varsseveld de score in de 23e minuut wist te openen door een afstandschot van zeker 50 meter dat doelman Gijs Lamers totaal verrastte. Enkele minuten later werd de voorsprong van de thuisploeg verdubbeld naar 2-0 toen bij een hoekschop de verdediging niet adequaat ingreep en de Varsseveldse aanvaller daar dankbaar gebruik van maakte. Zoals gezegd DIO30 had weinig in te brengen. Pas in de 44e minuut was sprake van de 1e gerichte aanval op het doel van Varsseveld, echter zonder resultaat. In de daarop volgende counter was de Drutense verdediging wederom niet bij de les hetgeen een 3-0 voorsprong voor Varsseveld betekende.  

Na rust zagen we een aanvallend DIO30 dat in de 47e minuut leek te scoren toen Dani Bloemberg, een van de weinige Drutenaren met een voldoende, een afgemeten voorzet fraai inkopte. Het was echter de Varsseveldse doelman die met een schitterende reactie een DIO30 tegentreffer voorkwam. De aanvallende intenties van de Drutenaren werden in 52e minuut de grond ingeboord toen  Dilhan Sahan onnodig en ook verkeerd op Gijs Lamers terugspeelde. De Varsseveldse aanvaller maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje en liet beheerst de 4-0 voor de thuisploeg aantekenen. Varsseveld nam geen gas terug, het bleef met vlotte en fraaie combinaties de aanval zoeken. Een hoekschop werd in de 60e minuut ongehinderd binnen gekopt en dat betekende de 5-0. Enkele minuten later kwam de 6-0 op het scorebord toen Gijs Lamers een afstandsschot niet onder controle kreeg waarvan de Varsseveldse spits profiteerde. In de slotminuten liep Varsseveld nog uit naar 7-en 8-0, daarbij gebruik makend van een falend DIO30-collectief. 

Een debacle deze middag met een voor DIO30 begrippen absoluut sportief dieptepunt. Met nagenoeg dezelfde selectie wist DIO30 zich in de vorige competitie dankzij een geweldige eindspurt in de 2e klasse te handhaven. Het moet absoluut beter, zoniet dan wordt het dit seizoen een kansloze missie en wordt degradatie naar de 3e klasse een feit. Volgende week zondag 5 november speelt DIO30 thuis tegen het Nijmeegse Trekvogels dat in de subtop bivakeert. Wederom een moeilijke tegenstander. Hopelijk kan een sportief herstel worden ingezet. 

Opstelling DIO30 

Gijs Lamers, Jesper Kaaks (70e min. Daan Willems) Tijmen van Doorn, Francis Nijhof (70e min. Bram Oosterbroek), Tobias Vonk, Nick Schierboom, Dani Bloemberg, Dilhan Sabine (75e min. Julian de Bie), Fahin Awad, Luc van Hoeve, Bas Jacobs.