Sportieve zorgen nemen toe na 0-2 nederlaag bij middenmoter Trekvogels
Publicatie datum: 25/03/2024

Toch speelden de Drutenaren met name in het eerste half uur uitstekend en legden Trekvogels haar wil op. Na een fraaie combinatie was het in de 11e minuut Dani Bloemberg die met een strak afstandsschot bijna de 0-1 op zijn schoen had. De bal vloog jammer genoeg voor de Drutense ploeg langs de verkeerde kant van de doelpaal.

DIO’30 bleef de aanval zoeken en leek enkele minuten later nogmaals op voorsprong te komen, toen de doorgebroken Jean Paul Berens de weg vond naar het doel van de Nijmegenaren. Net buiten de 16 meter werd hij letterlijk onderuit geschoffeld door de Trekvogels-verdediger. Duidelijk rood voor iedere waarnemer, maar voor scheidsrechter Roenhorst volstond een gele kaart. Uit de vrije trap werd via de rebound de 0-1 gescoord, althans dat leek zo te zijn, maar de Drutenaren vonden geen genade bij de leidsman wegens buitenspel. Opnieuw een tegenvaller voor DIO’30.

Scorend Trekvogels

Trekvogels wist na 30 minuten het spel wat meer naar zich toe te trekken. Dat leverde in de 35e minuut een hoekschop op waaruit zij de 1-0 scoorden. Ook nu weer een te gemakkelijk weggegeven treffer vanuit een standaardsituatie. DIO’30 leek door die tegenvaller van slag, want enkele minuten later was het Trekvogels dat eenvoudig de voorsprong wist te verdubbelen naar 2-0. Dat werd ook de ruststand.

Hardwerkend DIO’30

Coen Barten nam na de thee de plaats in van de geblesseerde Jesper Kaaks. DIO’30 probeerde het wel, maar de hechte Trekvogelsverdediging gaf niets weg en ging daarbij soms over de grens van toelaatbaar voetbal waartegen de scheidsrechter onvoldoende optrad. Ook een slotoffensief met laatste man Tobias Vonk in de frontlinie leverde geen resultaat op. Een hardwerkend en moegestreden DIO’30 incasseerde na een hoopvol begin in deze wedstrijd opnieuw een nederlaag. Directe handhaving lijkt daarmee een onhaalbare missie. Het volgende duel staat gepland op 7 april uit bij én in Schalkhaar.

Opstelling DIO’30

Gijs Lamers, Nathan Zaaijer, Tijmen van Doorn, Tobias Vonk, Jesper Kaaks (Coen Barten), Nick Schierboom, Giovanni Leidelmeijer, Dani Bloemberg, Fahim Awad, Luc van Hoeve, Jean Paul Berens