Strijdbaar en goed spelend DIO’30 doet zichzelf tekort met gelijkspel tegenkoploper Varsseveld
Publicatie datum: 18/03/2024

Werd in het uitduel nog kansloos met 8-0 van de Achterhoekers verloren, deze middag waren met name in de 2e helft de rollen omgedraaid.  

DIO’30 miste wegens een schorsing de basisspelers Nick Schierboom en Bram Oosterbroek. Aanvoerder Jesper Kaaks was weer hersteld en startte zoals vanouds op de linksbackpositie. De jeugdige talenten Jop Schoenmakers en Ruben Gremmen, die vorige week hun invalbeurten volledig waar maakten, waren weer ook vanmiddag in de selectie opgenomen.

DIO’30 start verdedigend

Vanaf de start lag het initiatief bij Varsseveld. DIO’30 speelde een verdedigend systeem met 5 man in de achterhoede. Ondanks die opstelling lieten de Drutenaren zich al in de 8e minuut te gemakkelijk verrassen toen Varsseveld op 0-1 kwam. DIO’30 kwam in de 17e minuut op gelijke hoogte. Het was de sterk spelende Dani Bloemberg die met een schitterende vrije trap op de rand van de 16 de 1-1 wist te scoren. Dat was een van de weinige hoogtepunten in de 1e helft. Beide ploegen legden een matige partij voetbal op de mat. In de laatste minuut voor de rust leek DIO’30 vanuit een corner op voorsprong te komen. De doelpaal voorkwam een Drutens doelpunt. De rust brak aan met een gelijke stand.

Sterk spelend DIO’30 in 2e helft

Na de thee waren de rollen duidelijk omgedraaid. Nu een aanvallend, maar zeker ook attractief voetballend DIO’30 dat duidelijk voor de overwinning ging. Het was dan ook een domper dat Varsseveld eenvoudig op 1-2 wist te komen. De Drutenaren gingen goed om met deze tegenslag, wat in de 60e minuut werd beloond toen invaller Jean-Paul Berens vanuit de rebound de stand op 2-2 bracht.

DIO’30 bleef de aanval zoeken met mooie combinaties. Het leek ook te kunnen profiteren van de overtalsituatie, nadat Varsseveld met een man minder het spel moest voortzetten door een zware overtreding op de uitstekend spelende Nathan Zaaijer. Na weer een fraaie aanval voorkwam een Varsseveldse verdediger op de doellijn de 3-2 voor DIO’30. Een minuut later zat het DIO’30 niet mee toen Luc van Hoeve opnieuw de paal trof. Overigens had DIO’30 even later ook geluk toen bij een uitval Varsseveld de doelpaal trof. Ondanks een slotoffensief met nog enkele kansen lukte het DIO’30 niet om de 3 punten binnen te slepen.

Vooraf zou men getekend hebben voor een gelijk spel tegen de koploper. Een vooral in de 2e helft uitstekend spelend DIO’30 had Varsseveld in sportief opzicht pijn kunnen doen. Een overwinning zou verdiend zijn geweest. Dat ene verdiende puntje verandert niet veel aan de ranglijst. Overeind blijft dat we ondanks alle tegenslagen een mentaal strijdvaardig DIO’30 hebben gezien. Volgende week 24 maart het uitduel tegen het Nijmeegse Trekvogels, waarvan thuis met 2-0 werd gewonnen. We blijven hopen!

Opstelling DIO’30

Gijs Lamers, Nathan Zaaijer, Tijmen van Doorn, Tobias Vonk, Jesper Kaaks, Coen Barten (Julian de Bie), Giovanni Leidelmeijer (Ruben Gremmen), Dani Bloemberg, Bas Jacobs (Jean Paul Berens), Fahim Awad, Luc van Hoeve

Tekst: Theo Willems, foto Twan van der Zandt