Succesvolle Jeugd DIO’30 – JO14-1
Publicatie datum: 26/04/2023

Er heerst een vrolijke sfeer op de zaterdagmorgen bij DIO’30. Meerdere jeugdteams strijden sportief en met plezier voor een zo goed mogelijk resultaat. 

Een van de blikvangers is de JO14-1.  DIO’30 JO14-1 speelt landelijk 3e divisie. Nog nooit speelde een jeugdteam van DIO’30 op zo’n hoog niveau. Een prestatie van formaat. Het elftal wordt  getraind en gecoacht door selectiespeler Coen Barten en Anthony van Elk. 

Al wekenlang ongeslagen

Het spelplezier en sportiviteit staan voorop. Daarnaast weet het team zich speltechnisch, maar ook vooral mentaal goed te manifesteren. Na een wat aarzelend begin in de competitie heeft de Drutense formatie zich uitstekend aan het hoge niveau aangepast. Het team is al wekenlang ongeslagen en heeft de weg naar een topklassering ingezet. Afgelopen zaterdag werden de leeftijdgenoten van  het Apeldoornse WSV thuis verdiend verslagen met 1-0. Een overwinning die eigenlijk in de 1e helft al zijn beslag had moeten krijgen. DIO’30 JO14-1 startte vlammend en kreeg in de 1e vijf minuten al 3 opgelegde 100% kansen die niet benut werden. Daarnaast werd een zeker lijkende 1-0 door de scheidsrechter wegens buitenspel niet gehonoreerd. 

Verzorgd spel tweede helft

De Drutense formatie bleef met spelverdeler en aanvoerder Milan Schoenmakers als een van de uitblinkers, in de 2e helft de aanval zoeken. De verdediging stond mede door de uitstekende doelman Wes Stevens als een huis. Nadat de doelpaal een Drutense treffer voorkwam was het enkele minuten later toch raak toen uit een corner aanvaller Hugo Loos fraai met het hoofd wist te scoren en hij daarmee de stand op 1-0 bracht. DIO’30 JO 14-1 speelde vervolgens de wedstrijd zonder zorgen uit en behaalde na een sportieve wedstrijd een verdiende overwinning op de Apeldoornse gasten. Op de ranglijst neemt DIO’30 JO 14-1 in divisie 3 inmiddels een mooie 3e plaats in. Er wachten nog 2 zware wedstrijden. Op 13 mei uit bij het Apeldoornse Robur et Velocitas en als slot op 20 mei de absolute kraker thuis tegen koploper Quick 1888, waarvan in de 1e wedstrijd van de competitie met 3-0 werd verloren. De Drutenaren hebben dus toch nog wat goed te maken!