Uitstekend DIO’30 wint slotduel uit in Vorden met 0-2
Publicatie datum: 27/05/2024

Een uiterst gemotiveerd en compact spelend DIO’30 behaalde een verdiende overwinning tegen Vorden. Ondanks de degradatie liet het team zien over een winnaarsmentaliteit te beschikken.

Er werd net als vorige week in de derby tegen Leones voor iedere meter gestreden. De eerste 45 minuten wogen de ploegen aardig tegen elkaar op met een iets gevaarlijker DIO’30 dat aanvallend goed voor de dag kwam. Dani Bloemberg leek in de 30e minuut op fraaie wijze de 0-1 te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. DIO’30 bleef de aanval zoeken en met name de hoekschoppen veroorzaakten gevaarlijke situaties voor het doel van Vorden dat tot de rust toch de 0-0-stand wist te handhaven.

Fraaie doelpunten van DIO’30 in tweede helft

Na rust kreeg DIO’30 de overhand en wist daardoor het spel steeds meer naar zich toe te trekken. Vorden probeerde het wel, maar de DIO’30-defensie gaf geen krimp. DIO’30 kwam in de 60e minuut op voorsprong, toen uit een goed genomen hoekschop verdediger Tobias Vonk snoeihard met het hoofd voor de 0-1 zorgde. DIO’30 bleef met goede combinaties de aanval zoeken. De Drutenaren kenden in deze fase momenten van uitstekend voetbal, zoals in de 75e minuut toen na een aanval over enkele schijven Luc van Hoeven met een schitterende uithaal ervoor zorgde dat de 0-2 op het scorebord kwam. De Drutenaren behielden vervolgens de controle over de wedstrijd. De ingebrachte wissels in de slotfase – Lars van Mil, Kay van Koolwijk, Joa Rikken en Siebe de Jong voor respectievelijk Bram Oosterbroek, Tobias Vonk, Jean Paul Berens en Luc van Hoeven – betekenden geen verzwakking. Het team voetbalde met overtuiging en was Vorden speltechnisch de baas. In de laatste minuten kwam Vorden nog enkele keren gevaarlijk terug, maar de DIO’30 defensie met de uitstekende sluitpost Gijs Lamers weigerde toe te geven. In de 98e minuut floot scheidsrechter Reintjes voor het einde van de wedstrijd met een voor DIO’30 verdiende 0-2 overwinning.

Uitstekend slotduel

Een mooie en verdiende overwinning voor DIO’30 in dit slotduel. Een positieve afsluiter van een verder teleurstellend sportief seizoen met als resultaat degradatie naar de 3e klasse. Volgend seizoen nieuwe kansen en met de enkele nieuwe aanwinsten moet dit jonge elftal tot aansprekende resultaten in staat worden geacht.

Opstelling DIO’30

Gijs Lamers, Nathan Zaaijer, Tobias Vonk (Kay van Koolwijk), Tijmen van Doorn, Jesper Kaaks, Nick Schierboom, Bram Oosterbroek (Lars van Mil), Dani Bloemberg, Coen Barten, Jean Paul Berens (Joa Rikken), Luc van Hoeven (Siebe de Jong).