Uitstekende jeugdopleiding DIO’30 leidt tot goede resultaten
Publicatie datum: 09/04/2024

Gaat het met ons Urste sportief wat minder en lijkt degradatie naar de 3e klasse niet te voorkomen, onze jeugdopleiding floreert mede dankzij een uitstekend kader. Alle selectie-elftallen presteren naar behoren met als absolute blikvangers tot nu toe onze JO15-1 en JO13-1. De JO15-1 acteert op divisie-niveau (vorig jaar ook al als JO14-1) en weet zich uitstekend te handhaven. 

De 1e wedstrijd leverde nog een flinke oorwassing (0-7) op tegen de huidige koploper Blauw Geel. Dat bleek een goede leerschool, want de uitwedstrijd daarop in Limburg tegen Schaesberg werd verdiend met 0-2 gewonnen. Het team, onder de leiding van coach en 1e elftalselectiespeler Coen Barten, wist die lijn door te trekken en heeft inmiddels een hoge klassering in de divisie bereikt. 

Topper tegen SC Woezik

Afgelopen zaterdag stond thuis de topper tegen het nog ongeslagen en medekoploper SC Woezik op het programma. In de beginfase lag het initiatief duidelijk bij SC Woezik. DIO’30 bleef in die periode verdedigend uitstekend overeind. Met als sterke troef een uitblinkende doelman Wes Stevens, die met katachtige reflexen zijn team op de been hield. Gaande het verloop in de 1e helft wist DIO’30 zich onder de Woezikse druk uit te spelen. Het team liet voetballend mooie combinaties zien. In de 25e minuut kwam DIO’30 verdiend op 1-0. Dat was ook de ruststand.

Sterk DIO’30 JO15-1 in tweede helft

Na de thee behield DIO’30 het initiatief. SC Woezik had hier weinig tegenin te brengen. Het was DIO’30 dat de boventoon bleef voeren. Volkomen verdiend werd de score verhoogd naar 2-0. Ook de daarop ingebrachte wissels droegen hun steentje bij. In de slotfase wist DIO’30 nogmaals te scoren. Met als eindresultaat een duidelijke 3-0 overwinning voor DIO’30 tegen een sterke opponent. Het talentvolle elftal neemt inmiddels een 3e plaats op de rangschikking in. Komende zaterdag wacht wederom een zware uitwedstrijd, nu tegen het als 5e geklasseerde Venlosche Boys. Zo spelend als tegen SC Woezik  kan dit duel met vertrouwen tegemoet worden gezien.

JO13-1 gedeeld koploper hoofdklasse

De JO13-1, dat in de vorige competitie promotie naar de landelijke divisie op een haar na miste, is gedeeld koploper in de hoofdklasse. Het succesvolle team onder leiding van het driemanschap Anthony van Elk, Christian van Krevel en Geo van Tintelen, heeft de onverwachte eerste nederlaag tegen SC Woezik afgelopen zaterdag rechtgezet met een overtuigende 6-1 overwinning op het toch zeker niet zwakke  Nijmeegse Orion. Aanstaande zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen medekoploper Spero in Elst. Zo spelend als tegen Orion moet een goed resultaat mogelijk zijn en mogen we hopen dat de punten mee naar Druten worden genomen!

Tekst: Theo Willems