Vrijwilligers Vrijdag: Joep van de Klok
Publicatie datum: 24/02/2023

Elke maand zet DIO’30 een van haar vrijwilligers in de spotlights. Deze vrijdag is dat Joep van de Klok. De 21-jarige Drutenaar loopt al 15 jaar rond bij DIO’30.

Van de F7 via verschillende teams naar de A1 en nu DIO5, Joep heeft een heel elftal aan elftallen versleten in zijn carrière bij DIO’30. Als 6-jarig broekie kwam hij voor het eerst voetballen op de Gelenberg. “Ja,” zo lacht Joep, “DIO’30 is altijd een groot onderdeel van mijn leven geweest en nog steeds, zeker nu ik penningmeester ben.”

Penningmeester

Joep is ‘er eentje van Van de Klok’ en werkzaam als assistent-accountant bij Keystone in Druten. Daarnaast volgt hij de opleiding Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. “DIO’30 zocht een penningmeester en met die vraag kwamen ze bij mij,” zo vertelt Joep. “Ik weet nog dat ik me echt vereerd voelde dat ze aan mij hadden gedacht, al helemaal gezien het feit dat ik nog geen ervaring had. Dat is toch een blijk van vertrouwen. Uiteraard heb ik erover getwijfeld of het slim was om dit naast m’n studie te doen. Maar na goedkeuring van vaders heb ik de uitdaging vol enthousiasme aangenomen.”

Mooi eerste bestuursjaar

Met de recente verbouwing van het clubhuis, de aanleg van de nieuwe velden en alles wat daarbij komt kijken, heeft Joep een mooi eerste bestuursjaar achter de rug. “Het was een grote opgave voor ons allemaal, we moesten de financiën heel goed in de gaten houden maar samen met onze sponsoren en vrijwilligers is het gelukt om dit mooie resultaat neer te zetten.”

Bij het vrijwilligerswerk komt meer kijken dan hij dacht: “Er is altijd meer te doen dan er in het kennismakingsgesprek vorig jaar besproken is, maar dat zal zo zijn bij alle vrijwilligersfuncties bij DIO’30. De club staat nooit stil en als we vooruit willen blijven gaan, moeten we er met z’n allen de schouders onder zetten.”

Veel ervaring opdoen bij DIO’30

Dat hij de financiële verantwoordelijkheid heeft over de club die nu zo’n 900 leden telt is heel leerzaam voor Joep: “Uiteraard neem ik ervaring vanuit mijn werkgever mee, maar het leiden van zo’n grote club samen met andere vrijwilligers is een vak apart. Het is echt passen en meten met het geld dat we te besteden hebben.” Joep zou willen dat er zich nog meer mensen aanmelden voor een vrijwilligersfunctie bij DIO’30: “Zo zoeken we nog een jeugdsecretaris en een beheerder voor Sportlink. Het is echt heel leuk om bij DIO’30 wat te doen, je doet het samen met mensen die ook een DIO-hart hebben en ervoor willen zorgen dat iedereen lekker kan voetballen. Er daarna samen een biertje in de nieuwe kantine, da’s toch prachtig?”

Champions League met DIO5

Wel kan de penningmeester zich druk maken om het feit dat er mensen bij DIO’30 zijn die het nodig vinden om spullen kapot maken van de club. “Dat kost ons op de eerste plaats heel veel geld om het te (laten) herstellen en daarbij, met zulke acties zorg je ervoor dat een ánder niet optimaal kan sporten.” Want, zo zegt Joep: “Dat jullie het vast weten, het geld is op (lacht).”

Dromen heeft de penningmeester ook nog: “Het is dat jullie het vragen, maar ik zou graag binnen nu en vijf jaar met DIO5 in de Champions League willen spelen! Zeg nooit nooit toch? Twee jaar geleden had ik ook niet gedacht dat ik in het bestuur van DIO’30 zou zitten en kijk waar ik nu ben!”