Zet je in voor meer spelplezier!
Publicatie datum: 24/01/2023

Iedereen bij DIO ’30 heeft baat bij een gelijkwaardige competitie. Het seizoen wordt spannender, wedstrijden zijn interessanter en teams en spelers worden uitgedaagd beter te presteren.
​​​​​​​
​​​​​​​De KNVB richt de competitie onder andere in op basis van informatie uit het digitaal wedstrijdformulier. Dus: hoe juister en completer die formulieren zijn ingevuld, hoe leuker het wordt. Voor iedereen! Graag vragen we jullie hulp hierbij omdat dit nog niet altijd even goed gaat.

Campagne ‘meer spelplezier met een correct wedstrijdformulier
Om teammanagers, scheidsrechters en spelbegeleiders aan te sporen het digitaal wedstrijdformulier in de Wedstrijdzaken-app in te vullen, is de campagne ‘meer spelplezier met een correct wedstrijdformulier! ontwikkeld.

Wat moet er gebeuren?
1. Voor de wedstrijd begint
Het is zo geregeld. Voor de wedstrijd begint, geeft de teammanager in de spelersopgaaf aan wie er mee kunnen doen aan de wedstrijd, zowel basis- als wisselspelers. Spelers die er niet bij zijn, horen niet op het wedstrijdformulier te staan. De scheidsrechter (vanaf O13) controleert of alle spelers er ook echt zijn. En iedereen geeft akkoord.

2. Als de wedstrijd is afgelopen
Direct na de wedstrijd vult de scheidsrechter of spelbegeleider de uitslag in via de wedstrijdzaken-app en eventueel ook het wedstrijdverloop. Hoe meer informatie, hoe gelijkwaardiger (en leuker) de volgende competitie.

Precies weten hoe je het wedstrijdformulier invult? Klik hier: https://www.knvb.nl/wedstrijdformulier

Hieronder kun je een filmpje bekijken van de campagne: