Zwak DIO’30 verliest kansloos met 1-5 van promovendus Markelo 
Publicatie datum: 16/10/2023

De vooruitzichten naar aanleiding van het gelijke spel vorige week uit bij Columbia waren op zich niet ongunstig. Met name de strijdbaarheid, maar ook het spel van DIO’30 gaf vooraf een positief gevoel voor het thuisduel tegen Markelo. Wat dat betreft kwamen de toeschouwers vanmiddag van een koude kermis thuis. Want ondanks enkele discutabele beslissingen van scheidsrechter Reintjes bij de 0-1 en 1-3 viel op de Markelose overwinning niets af te dingen. 

DIO’30 startte aanvankelijk overtuigend en met goed positiespel. Doelrijpe kansen leverde dat niet op. Integendeel, het initiatief nam na 20 minuten af en er ontstond een meer gelijk opgaand duel.  

Duidelijk werd dat de Drutense verdediging vanmiddag niet in beste doen was. Zwak uitverdedigen, gevolgd door een noodzakelijke overtreding op de 16 was in de 25e minuut aanleiding voor de 0-1. 

Doelman Gijs Lamers redde fraai maar kreeg de bal niet onder controle en dat gaf de Markeloër aanvaller – weliswaar met gestrekte benen – de gelegenheid de 0-1 aan te tekenen. Ondanks felle protesten van DIO’30 bleef de leidsman bij zijn besluit. Enkele minuten later ontstond toch weer hoop bij de Drutense formatie toen Dani Bloemberg een van de weinige succesvolle aanvallen wist af te ronden waarmee de stand op 1-1 werd gebracht. Dat werd ook de ruststand. 

DIO’30 zakt in 2e helft volledig door het ijs

In tegenstelling tot hetgeen werd verwacht, was het Markelo dat in de 2e helft het initiatief nam. Het ploeterende DIO’30 liet zich te vaak het kaas van het brood eten en kwam er aanvallend niet meer aan te pas. Het was dan ook verdiend dat in de 60e minuut na andermaal zwak verdedigen de stand op 1-2 werd gebracht. De gifbeker was nog lang niet leeg, want na een onbestrafte en overduidelijke overtreding op Dani Bloemberg kreeg de Markelose aanvaller vrije doorgang en tekende koelbloedig de 1-3 aan. DIO’30 was niet bij machte iets van het spelbeeld in haar voordeel te veranderen.

Integendeel, zelfs in een overtal situatie na 2 keer geel van een Markelose aanvaller, was het Markelo dat in de slotfase nog tweemaal wist toe te slaan waarmee de eindstand werd bepaald op 1-5.  

Een debacle. Het seizoen is nog maar enkele weken oud. Maar zo spelend wordt het een zwaar seizoen en zal handhaving in de 2e klasse een moeilijke opgave worden. Op 29 oktober speelt DIO’30 uit bij Varsseveld. We steunen het team en blijven hopen op een goed resultaat. 

Opstelling DIO’30 

Gijs Lamers, Tijmen van Doorn (70e min. Coen Barten), Jesper Kaaks, Nathan Zaaijer, Nick Schierboom, Francis Nijhof (70e min. Dilhan Sahan), Bram Oosterbroek, Giovanni Leidelmeyer (Julian de Bie), Fafim Awad (70e min. Tobias Vonk) Dani Bloemberg, Luc van Hoeve. 

Tekst: Theo Willems, foto Twan van der Zandt