Zwakke seizoenstart DIO’30: Drutenaren verliezen de derby in Beuningen met 4-1 van Beuningse boys 
Publicatie datum: 25/09/2023

De voortekenen waren al niet gunstig, want DIO’30 kende in sportief opzicht een uiterst matige voorbereiding. In de bekerwedstrijden, tegen Union en Leones, speelde DIO’30 geen enkele rol van betekenis. De Drutenaren misten voor deze wedstrijd ook nog eens door een blessure doelman Gijs Lamers met als invaller Jesse Nass en Luc Verhoeve. 

Desondanks was DIO’30 in de beginfase zeker niet de mindere van Beuningse Boys. Een aanval vanuit de rechtervleugel leverde in de 14e minuut een grote kans op voor DIO’30 die niet werd verzilverd. In de 17e minuut kwam DIO’30 op achterstand toen – op een afstandsschot van zeker 25 meter – doelman Jesse Nass geen verweer had, hetgeen de 1-0 voor de thuisploeg betekende.

Enkele minuten later hadden de Drutenaren pech toen een kopbal van Bram Oosterbroek door de doellat werd gekeerd. De wedstrijd nam in forsheid toe. Slachtoffer daarvan was de jeugdige DIO’30-rechterverdediger Nathan Zaaier die in de 30e minuut werd vervangen door Tobias Vonk. Amper een minuut later werd de stand op 2-0 voor de thuisploeg gebracht toen de Drutense verdediging bij een corner niet effectief optrad, waarna de Beuningse voorwaarts genadeloos kon uithalen en doelman Jesse Nass kansloos liet.

Daarmee was de gifbeker voor DIO’30 nog niet leeg, want spits Bas Jacobs liep in de 37e minuut tegen een 2e gele kaart op en kon zodoende het veld verlaten. Het werd voor de Drutenaren letterlijk vechten tegen de bierkaai. Tot aan de rust  werd er niet meer gescoord. 

Beuningse boys blijft na rust boventoon voeren 

Met een man minder probeerde DIO’30 na rust aanvankelijk tot aanvallend voetbal te komen. In de 47e minuut leverde dit Tobias Vonk voor open doel een 100% kans op die hij niet wist te benutten. De aanvallende intenties van de Drutenaren waren fysiek niet vol te houden, vermoeidheid sloop in de ploeg. Door de man-meerderheid wist Beuningse Boys het initiatief over te nemen. Na balverlies in de Drutense defensie wist Beuningse Boys in de 65e minuut de voorsprong uit te breiden naar 3-0. Het was de zwoegende Bram Oosterbroek die in de 85e minuut voor DIO’30 de stand wist terug te brengen tot 3-1. Dat Beuningse Boys in de slotminuut de voorsprong naar 4-1 wist te tillen, was feitelijk alleen maar belangrijk voor de statistieken. 

Evenals vorig seizoen ook nu een slecht begin voor de Drutenaren. Belangrijk breekpunt was de ondertal-situatie in deze wedstrijd. Volgende week zondag is DIO’30 vrij. De week daarop volgt wederom een uitwedstrijd tegen nieuwkomer Columbia dat de 1e thuiswedstrijd met verlies heeft afgesloten. Hopelijk kan DIO’30  dan het zwakke begin van deze competitie wegpoetsen. 

Opstelling DIO’30 

Jesse Nass, Tijmen van Doorn, Jesper Kaaks, Nathan Zaaier (30e min. Tobias Vonk), Nick Schierboom, Coen Barten, Bram Oosterbroek, Dani Bloemberg, Francis Nijhoff, Bas Jacobs, Fahim Awad (80e min. Dillhan Sahat).