DIO’30 degradeert naar de 3e klasse na verlies bij DCS
Publicatie datum: 22/04/2024

DIO’30 stond feitelijk deze middag al voor een bijna onmogelijke taak, gelet op de stand in de competitie. Daarnaast ontbraken in de verdediging Tobias Vonk en de geschorste Tijmen van Doorn.

Francis Nijhof vormde nu samen met aanvoerder Jesper Kaaks het centrale verdedigingsblok. Direct vanaf het beginsignaal werd de druk op het Drutense doel opgevoerd. DIO’30 had geluk dat de DCS-voorwaartsen geen raad wisten met een drietal doelrijpe kansen. Ook de sterk keepende Gijs Lamers voorkwam met uitstekende reacties een DCS-voorsprong. Na 20 minuten kantelde de wedstrijd en was het DIO’30 dat met goed combinerend voetbal de boventoon voerde. Dat leverde enkele kansen op, maar zoals zo vaak in deze competitie ook nu geen doelpunten. De rust leek aan te breken met de 0-0 stand. Echter enkele seconden voor het rustsignaal was het DCS dat na een uitval de 1-0 wist te scoren.

DIO’30 geeft niet thuis

Een fel startend DIO’30 in de tweede helft. De Drutenaren voerden de druk op en het was meer dan verdiend dat Dani Bloemberg uit een vrije trap in de 50e minuut beheerst de 1-1 wist aan te tekenen. Een minuut later een schuiver van Luc van Hoeve net naast de verkeerde kant van de doelpaal. De weer herstelde Kay van Koolwijk werd in de 55e minuut ingebracht voor spits Bas Jacobs. Enkele minuten later kwam Coen Barten in het veld voor Daan Willems. Ondanks het harde werken leverde dat geen kansen op voor het DCS-doel. Integendeel, het was DCS dat in de 72e minuut uit (weer) een hoekschop op 2-1 kwam. Daarmee was het Drutense leed nog niet voorbij, nog in de dezelfde minuut werd een onachtzaamheid in de DIO-verdediging bekwaam afgestraft en dat betekende de 3-1 voor DCS. Trainer/coach Bas Hendriks wisselde in de slotfase nog wel met het inbrengen van de jeugdspelers Joa Rikken en Ruben Gremmen, maar ondanks een fel strijdende ploeg gaf dit geen verandering in de uitslag.

De uitstekende scheidsrechter Tastan maakte in de 97e minuut een einde aan de wedstrijd. Uitslag DCS – DIO’30 3-1.

Met deze enigszins geflatteerde nederlaag degradeert DIO’30 uit 2G en komt het volgend seizoen uit in de 3e klasse. Volgende week 28 april staat het thuisduel tegen SC Westervoort op het programma. De uitwedstrijd leverde een 1-0 verlies op.