DIO’30 start voorbereiding met klein verlies tegen Vianen Vooruit
Publicatie datum: 18/08/2019
18-08-2019: VIANEN VOORUIT 1 – DIO’30 1 4-3 (OEFEN)

DIO’30 speelde, nadat het in juli al speelde tegen de profs van N.E.C.,  de eerste echte oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen uit bij Vianen Vooruit. In competitie verband kwamen beide ploegen een paar seizoenen geleden tegen elkaar uit in de derde klasse. Beide spelen nu in de tweede klasse. Vianen Vooruit afgelopen seizoen al en DIO’30 komen seizoen dus weer na een afwezigheid van 7 jaar. Het was een nuttige oefenwedstrijd waarin in totaal 7 maal werd gescoord. Bij DIO’30 begonnen 4 nieuwe spelers in de basis ten opzichte van vorig seizoen. Geheel nieuw zijn Mouctar Jalloh en Emir Tiganj terwijl Michel Falize en Jelle Hoes na een jaar afwezigheid weer terug keerden. Vianen Vooruit begon aanvallend aan de wedstrijd en DIO’30 kwam in de beginfase niet echt aan aanvallen toe. Dennis Amati moest een aantal malen in actie komen en zo bleef het 0-0. De eerste grote kan van de wedstrijd was na ongeveer een kwartier voor DIO’30. Een voorzet van Mouctar Jalloh werd vrij voor het doel tegen de lat geschoten door Emir Tiganj. De thuisploeg leek na een half uur spelen op voorsprong te komen maar de treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Het was DIO’30 dat de score kort voor rust wist te openen. Bryan Croonen schoot raak uit een voorzet van Emir Tiganj. Toch was dat niet de ruststand want al snel kwam Vianen Vooruit weer op gelijke hoogte. Rik Renirie wist met een mooie lob de bal over Dennis Amati in het doel te schieten. Na de rust was doelman Dennis Amati vervangen door Gijs Lamers en Giovanni Leidelmeyer had de plaats ingenomen van Michel Falize. Het was Vianen Vooruit dat al snel op vorsprong kwam. Weer was het Rik Renirie die wist te scoren. De defensie van DIO’30 liet zich nog een paar maal verrassen want de thuisploeg liep zelfs uit naar 4-1 door doelpunten van Mart Nuijen en Mick Bogaard. In het verdere verloop van de tweede helft werd er nog wat gewisseld aan de kant van DIO’30. Thijs Leenders kwam in het veld voor Mouctar Jalloh, Sam Ariëns voor Glenn Dibbets, Emre Talas voor Nils Goertz en Fahim Awad voor Bryan Croonen. In de slotfase wist DIO’30 nog terug te komen tot 4-3. De doelman zat mis bij een lange bal op Emir Tiganj waarna de spits door kon lopen en na wat verdedigers te hebben misleidt de bal in een leeg doel kon schieten. Een paar minuten later wist Fahim Awad een goede voorzet van Thijs Leenders binnen te koppen en zo werd de eindstand bepaald. Voor DIO’30 volgen er nog een paar oefenwedstrijden voordat het bekertoernooi gaat beginnen.