DIO’30 wint oefenwedstrijd van Union met 3-1
Publicatie datum: 10/01/2019
10-01-2019: DIO’30 1 – UNION 1 3-1 (OEFEN)

Na een korte winterstop is DIO’30 begonnen aan de tweede helft van het seizoen. Eerst volgen er nog een paar oefenwedstrijden voordat de competitie weer wordt hervat. DIO’30 is momenteel de koploper in de derde klasse D. Havo heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en zou DIO’30 nog voorbij kunnen gaan. In de eerste oefenwedstrijd was tweede klasser Union op het kunstgras op sportpark de Gelenberg de tegenstander. De bezoekers gingen aanvallend van start en dit leverde ook een vroege treffer op. Daarna kwam DIO’30 steeds beter in de wedstrijd. Er kwamen in de eerste helft wat kansen maar DIO’30 ging met een achterstand de kleedkamers in. Het duurde nog tot ruim een kwartier in de tweede helft voordat de gelijkmaker werd gescoord. Na een goede actie van Dadier Casal kwam de bal bij Bryan Croonen die het overzicht behield en rustig bleef en de bal uiteindelijk in het doel wist te schieten. Niet veel later kwam DIO’30 ook op voorsprong. Dadier Casal stond wederom aan de basis. Hij wist te bal bij Luc Verhoeven te bezorgen die hard in schoot. Tussen de 2 doelpunten in werd er 3 maal gewisseld. Giovanni Leidelmeyer, Nils Goertz en Joram Pijl kwamen in het veld voor Bryan Croonen, Lars van Mill en Willem Vos. DIO’30 was duidelijk de betere ploeg en Union kwam er niet veel meer aan te pas. Er kwamen wat kansen om de score verder op te voeren maar daarin zat het DIO’30 niet mee. Luc Verhoeven schoot op de paal en in kansrijke positie schoten Dani Bloemberg en Dadier Casal over. In de slotfase werd het toch nog 3-1. Op aangeven van Nils Goertz schoot Dadier Casal de bal van grote afstand langs de doelman die wat ver uit zijn doel stond. Zo boekte DIO’30 een verdiende overwinning op Union en liet het zien ook tegen hoger spelende ploegen goed uit de voeten te kunnen. De volgende wedstrijd zal wederom een thuiswedstrijd zijn. Op zondag komt vv Ewijk op bezoek.