Vrijwilligers Vrijdag: Bas Hol
Publicatie datum: 27/01/2023

Elke laatste vrijdag van de maand gaat DIO’30 een van haar onmisbare vrijwilligers in de spotlights zetten. We bijten het spits af met Bas Hol. Hij is al zeven jaar actief als trainer bij DIO’30.

Bas (42) komt oorspronkelijk uit Dreumel en werkt als planner en werkvoorbereider bij Perfect van Wamel in Beneden-Leeuwen. Hij raakte via zijn voetballende zoons betrokken bij DIO’30 en de jongens Milan en Thomas spelen inmiddels bij de JO11-1 en de Ukken. Bij de familie Hol draait er héél veel om voetbal thuis, zo lacht Bas: “Ik ben coördinator van de Ukken en van de JO-7 en JO-8. Daarnaast ben ik trainer van de JO11-1, 2, 3 en MO11-1.”

Altijd bij DIO’30 te vinden

Al die taken betekent voor Bas dat hij iedere zaterdagochtend en maandag- en woensdagavond naar de club gaat om te trainen. Daarnaast steekt hij er thuis ook nog de nodige uurtjes in. Minimaal 10 uur in de week is hij bezig met DIO’30. “Gelukkig vindt mijn vrouw Wendy het ook leuk dat ik dit allemaal doe voor DIO’30 en de kids, dus dat scheelt,” vertelt Bas. Op dinsdag, donderdag en zondag sport hij zelf bij de sportschool, want zo blijft hij zelf ook nog lekker fit. En de vrijdagavond? Díe houdt hij voor zichzelf en zijn gezin vrij.

Hoog niveau

Vooral kinderen plezier laten hebben en ze te leren voetballen, dát vindt Bas het allerleukst van trainer zijn. “Maar negativiteit op of om de velden heen, daar kan ik niet zo goed tegen. Mensen realiseren zich te weinig dat we deze grote club met een kleine ploeg vrijwilligers draaiende houden.”

Echter, de meeste ouders zetten zich enorm in voor hun kinderen en dát zie je terug vindt Bas: “Het niveau bij onze jeugd ligt heel hoog. Dat zien wij zelf, maar ook trainers van buitenaf zeggen dat de techniek goed op orde is. Dat is een groot compliment voor iedereen die hier een bijdrage aan levert.”

Toekomst

Iedereen die onderdeel uitmaakt van onze club mag trots zijn, zegt de jeugdtrainer: “Als we zo doorgaan, ziet de toekomst voor DIO’30 er heel goed uit.”

En wat hij zelf nog zou willen met zijn voetbaltoekomst? “Aankomend seizoen ga ik na 7 seizoenen actief te zijn geweest als trainer van de Ukken het stokje overdragen. Het plan is om als trainer bij JO7 aan de slag te gaan, waar Milan gaat voetballen. Ook zou ik graag als trainer bij JO12-1 aan de slag gaan, maar soms gebeurt er iets waardoor dingen anders kunnen gaan lopen. Mijn zoon Thomas staat namelijk bij N.E.C. op de radar en mag op trainingsstage komen. Mocht hij daar gaan spelen, dan hebben we wel een uitdaging natuurlijk, maar waar mogelijk zal ik DIO’30 altijd blijven ondersteunen. Ik hoop nog de tijd en ruimte te vinden om mezelf verder te ontwikkelen als trainer en ik zou graag mijn UEFA-C behalen. En nu de kantine zo prachtig opgeknapt is, zou ik dit wel doorgetrokken willen zien. Meer kleedkamers erbij en alles in de kleuren van de mooie kantine. En als ik dan toch mag dromen, dan zou ik graag ooit mijn zoons samen in het Urste zien spelen!”